Theo Gerritzen is Productmanager Kastsystemen bij Rittal. Hij is continu bezig met productontwikkeling en het omzetten van nieuwe ideeën naar innovatieve producten. Hij is ook verantwoordelijk voor het in de markt introduceren van nieuwe (en uitfaseren van eerdere) producten en het gebruiksklaar presenteren van het actuele productportfolio. Vanuit zijn kennis is hij op 25 juni één van de sprekers op het Generation X event. Tijdens dit evenement neemt hij het publiek mee in de wereld van de Digitale Workflow en het innovatieve Paneelbouw 4.0. Samen met Theo blikken we alvast vooruit naar 25 juni.

Paneelbouw 4.0 – Combinatie van industrie 4.0 en paneelbouw

“Paneelbouw 4.0 is een informele, allesomvattende term voor de combinatie tussen industrie 4.0 en paneelbouw. Anders verwoord is het de samenhang van het hele proces van engineering tot en met de productie van het schakel- en besturingspaneel” aldus Theo. “De Digitale Workflow vereenvoudigt dit proces. Hiermee borg je de snelheid, continuïteit en kwaliteit.”

“Draadgebonden activiteiten beslaan meer dan de helft van de tijd van de paneelbouwer.”

Theo noemt een voorbeeld. “Wist je dat draadgebonden activiteiten meer dan de helft van de tijd van de paneelbouwer beslaan? Terwijl dit veel efficiënter kan door de toepassing van nieuwe technieken, zoals draadconfectionering.”

Innovatie is van levensbelang

De adoptie van industrie 4.0 bepaalt of je als bedrijf mee kunt gaan in deze ontwikkelingen, denkt Theo Gerritzen. “Het klinkt dramatisch, maar bedrijven die niet meegaan in het proces van digitale engineering, zullen het zwaar krijgen. Het hele bouwproces is namelijk gebaseerd op deze digitale bouwstenen. Het is in feite een bouwpakket waarmee je het geheel compleet krijgt en dan maakt het niet uit of het om een schip, een gebouw of een installatie gaat.”

“Het klinkt dramatisch, maar bedrijven die niet meegaan in het proces van digitale engineering, zullen het zwaar krijgen.”

Dat is ook de reden dat Rittal bij de ontwikkeling van hun nieuwe AX- en KX-productlijn het gedachtegoed van industrie 4.0 centraal heeft gesteld. Welke informatieverwerking vindt er plaats? Kunnen bepaalde facetten voorspelbaar worden gemaakt? Hoe staat het met preventive en predictive maintenance? Theo: “Allemaal vragen die ik tijdens mijn presentatie op het Generation X event verder zal uitdiepen op actieve wijze met aansprekende voorbeelden.”

Aanmelden voor Generation X

Wilt u de presentatie van Theo Gerritzen bijwonen om te weten te komen wat deze ontwikkelingen voor uw bedrijf betekenen? En hoe u hier optimaal gebruik van kunt maken? Meld u dan nu gratis aan voor Generation X op 25 juni in Utrecht.

AANMELDEN