Omschrijving

Wie wil met wie regeren, moeten we in of uit Europa, heeft de ‘elite’ het verpest? Dergelijke populaire onderwerpen zullen de verkiezingsstrijd domineren. Maar wat vinden de politieke partijen van de technische zaken die onze toekomst echt gaan veranderen? Moeten we het klimaatbeleid sturen op CO2-reductie? Biedt robotisering economische groei? Hoe gaan we om met digitaal inbreken door veiligheidsdiensten? Vragen die ingenieurs en chemici aangaan, maar die in de grote TV-verkiezingsdebatten of in Twitterdiscussies helaas niet aan bod zullen komen.

Het KIVI (de ingenieurs en procestechnologen), de KNCV (chemici) en de VNCI (de chemische industrie) vinden deze onderwerpen wel van belang. Daarom hebben wij politieke partijen stellingen over deze zaken voorgelegd. De resultaten zijn vanaf 14 februari te vinden op de Technische Stemwijzer, een helpende hand voor bèta’s in het stemhokje. (zie link onder aan de tekst.)

Omdat we evenzeer benieuwd zijn naar uw mening, leggen we de stellingen ook aan u voor. Daarom ons verzoek om via de link hieronder de enquête wilt invullen, uiterlijk vóór 14 februari. Maar dit is niet alles…
Wij presenteren de uitkomsten tijdens een speciaal verkiezingsdebat voor onze leden over onderwerpen die ‘Bèta Nederland’ van belang acht.

U bent van harte uitgenodigd om met de genodigde Kamerleden in debat te gaan en de stem van Bèta Nederland te laten horen.


Spreker(s)

Kandidaten:
Remco Dijkstra – VVD
Mustafa Amhaouch – CDA
Stientje van Veldhoven – D66
Eric Smaling – SP

Panel:
Marcel Wubbolts (CTO Corbion)
Renate van Drimmelen (directeur vDrimmelenBV)
Bert Kip (CEO Brightlands Chemelot Campus)

Moderator:
Alexander Duyndam

Locatie

KIVI-gebouw

Prinsessegracht 23 2514 AP Den Haag

Organisator

KIVI, KNCV en VNCI

Naam en contactgegevens voor informatie

Frank Biesboer

frankbiesboer@ingenieur.nl

Enquête

Technische stemwijzer

Inschrijven voor leden

Inschrijven