Dag van de Ingenieur 2022 

De finalisten voor de Prins Friso Ingenieursprijs zijn alle drie op een of andere manier met het water bezig. ir. Marijn van Rooij CTO bij Ocean Grazer, slaat energie op in de zee; ir. Nikéh Booister adviseert over waterveiligheid klimaatadaptie bij Sweco en dr. ir. Sjoerd Kerstens, Leading Professional Water bij Royal HaskoningDHV, ziet kansen in waterzuiveringsprocessen.

Tot 15 maart staan de profielen met video’s van deze drie finalisten online en start de publieksstemming en krijgt het publiek de gelegenheid te stemmen op één van de drie finalisten, om zo tot een publiekswinnaar te komen. Daarnaast zullen de bevindingen van de vakjury de winnaar van de Prins Friso Ingenieursprijs bepalen. De winnaar wordt online bekendgemaakt op 16 maart. Vorig jaar ging dr. ir. David Fernandez Rivas, universitair hoofddocent vloeistofdynamica aan de Universiteit Twente, er met de prijs vandoor.

Ook zal dit jaar voor het eerst een studententeam in het zonnetje worden gezet en de KIVI Engineering  Student Team Award ontvangen. 

 

Aanmelden voor de online uitreiking kan al!