Vrijdag 25 oktober 9:30 uur stond de bus van de Firma Lanting klaar op het CS station van Hoogeveen voor een bezoek aan de heer Jacques van Egmond van ATN Aircraft Division om een blik te werpen op de nieuw te bouwen wondermooie Fokker D 21 (in een vergevorderd stadium)!
Zie: ATN-Aircraft-Division.nl en zie ook YouTube!

 

Vrijdagmiddag Airbus Stade van 15:00 tot 17:30 uur

Zie: Werksfuehrung.de >>> Airbus Stade

Behalve voor de Airbus A220 worden hier o.a. CFK vleugel en romp delen gebouwd voor de Airbus lijnen waaronder de A350 XWB en de A400M.Zaterdagochtend vroeg 26 oktober een memorabele boottocht op Schweriner See langs het historische Schweriner Slot en de twee Fokker Hallen gevolgd door een bezoek aan de Borhövedstrasse 95.

In de totaal nieuwe FOKKER HAL, lunch aldaar. Dankwoord door de loco burgemeester van Schwerin, de heer Nottebaum, na onze overhandiging van een uitvergrote werktekening van de in Schwerin gebouwde Fokker F2 (met dank aan het werk van Robert Hamann). Deze machine werd het eerste verkeersvliegtuig van de KLM!!

Vooraf een bezoek aan de Fokker Hal van de AnglerVerein aan de Bornhövedstrasse 101 (nog helemaal in originele staat, begin vorige eeuw!) 

Zaterdagmiddag bezoek (op veler verzoek) aan het boeiende Luchtvaartmuseum in Rechlin. Rondleiding door de heer Torsten Heinrichs. Deze lokatie was het Duitse testcentrum van 1933 - 1945 en daarna als basis in gebruk door de Russen tot globaal 1993.
Zie: Luftfahrttechnisches-Museum-Rechlin.de 

                                      


Zondag 27 oktober, in de loop van de dag bezoek in Nordholz (vlakbij Cuxhaven) aan het Deutsches Luftschiff- und Marinefliegermuseum e.V. Aeronauticum.
Daar werden we bijgepraat door de heer Uwe Giesecke van het Förderverein Arado 196 e.V. over de voortgang van de restauratie van dat vliegtuig (Vanuit het NMNA, National Museum of Naval Aviation Pensacola overgebracht naar Nordholz in 2012).

Zie: Aeronauticum.de en Arado196.de   

Holländer auf den Spuren von Fokker – Quelle: https://www.svz.de/26147447 ©2019


Hisco Baas, Rotterdam 14 november 2019

Met zeer veel dank aan de zeer geïnteresseerde, enthousiaste en onvermoeibare groep!!!