Resilient Twin City

Tijdens de Cyber Security Week 2018 hebben KIVI, Sim-CI en de Gemeente Den Haag de thema’s energie en cybersecurity bij elkaar gebracht in een workshop. Vorig jaar is tijdens de Cyber Security Week het event Dare to Cross ‘Offshore Energy meets Cybersecurity’ georganiseerd in samenwerking de (offshore) energiebedrijven. Dit jaar is gekozen voor de cross-over tussen cybersecurity en het elektriciteitsnet in steden. De Haagse Startup Sim-CI, een dochter van Alliander, is in staat met een virtueel model disrupties in vitale netwerken te simuleren. Huib Schrijvers van SIM-CI liet zien de effecten van een overstroming of hack zich kunnen opstapelen als wegen overstromen, de elektriciteit en de mobiele netwerken uitvallen. Tijdens de workshop gingen professionals van IT bedrijven, overheden en kennisinstellingen  in gesprek aan de hand van scenario’s van een overstroming en cyberhack in een ‘digital twin’ model van de stad Rotterdam. Moderator Martin Hulsebosch, Accountmanager Energie van Gemeente Den Haag, wist met een aantal stellingen een actieve bijdrage van de deelnemers aan de discussie los te krijgen.
Een aantal deelnemers hebben het model ook via een VR experience kunnen beleven.

Lees ook het artikel over deze bijeenkomst op de website van De Ingenieur: https://www.deingenieur.nl/artikel/simulaties-vinden-kwetsbaarheden-stad-bij-rampen

      

Omschrijving

De Haagse start-up SIM-CI verzorgt een demonstratie van de Digital Twin van de regio Rotterdam, waarbij de effecten van een overstroming en een cyberhack op het energienetwerk, de wegen en het mobiele netwerk in kaart worden gebracht. Daarbij worden ook vluchtwegen, aantallen mensen die geraakt worden en kosten van de schade zichtbaar gemaakt.

De presentatie door Wessel Sluis en Huib Schrijvers van SIM-CI gaat over het belang van het inzicht in onze kritische infrastructuur. Een overstroming of een cyberhack kan een grote disruptie veroorzaken in onze systemen die steeds meer onderling afhankelijk zijn. Tijdens de paneldiscussie staat de vraag centraal hoe wij onze kritische infrastructuren zo veilig mogelijk kunnen inrichten in de toekomst. Moderator is Martin Hulsebosch, accountmanager Energie van de Gemeente Den Haag.

Wij hopen natuurlijk dat uw actieve inbreng tijdens de workshop. Na de workshop bent u van harte welkom zelf het simulatiemodel in Virtual Reality te ervaren.

Stakeholders uit de veiligheidsregio’s, energie sector, ingenieursbureaus en/of cyber security, wij verwelkomen u graag bij onze workshop op 4 oktober a.s. U kunt zich aanmelden via deze link!

U kunt uw auto parkeren bij de Fokker Terminal (slechts 200 plekken beschikbaar) of gebruik maken van de shuttle service vanaf het Centraal Station.

Uiteraard zijn er tijdens het CSW Congres op 4 & 5 oktober nog vele andere interessante seminars, workshops, games, een matchmaking programma, een expo en access to capital event. Daarnaast is er ook dit jaar weer een centrale netwerkbijeenkomst in het Stadhuis op woensdagavond 3 oktober en wordt het CSW Congres 4 oktober geopend met een paneldiscussie over internationale samenwerking en innovatie. Zou u uw organisatie/verantwoordelijke medewerkers hierover willen informeren? ‘Together we Secure the Future’.

Locatie

Fokker Terminal

Binckhorstlaan 249, 2516 BB Den Haag

Organisator

SIM-CI, Gemeente Den Haag

Naam en contactgegevens voor informatie

Barbara Gemen

barbara.gemen@kivi.nl

Aanmelden via

Aanmelden kan via https://register.cybersecurityweek.nl/.

Inschrijven voor leden

Inschrijven