Omschrijving

De cursus is vooral gericht op het ontwerpen van waterbouwkundige kunstwerken, zoals van een sluis of een stuw, en neemt daarbij de levenscyclus van het kunstwerk als uitgangspunt. Daarnaast komt de beoordeling en de renovatie van bestaande kunstwerken aan bod.

Deze cursus wordt al meer dan tien jaar succesvol gegeven. In twee themadagen wordt u vertrouwd gemaakt met het ontwerp van schutsluizen, stuwen en stormvloedkeringen. Daarna werkt u zelf een case uit. Op de derde dag presenteert u uw uitwerking aan uw mede-cursisten en krijgt u feedback van de cursusleiders.

Daarnaast is er aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen in het veld, zoals de zeesluis in IJmuiden, vervanging van stuwen op de Nederrijn en de calamiteit stuw Grave en de ontwikkelingen met betrekking tot waterveiligheid.

Hydraulische constructies doorgrond

In deze cursus leert u:
* hoe het ontwerpproces van een hydraulisch kunstwerk verloopt en welke speciale civieltechnische zaken hiervoor nodig zijn;
* het proces van beoordelen van bestaande waterbouwkundige kunstwerken op alle functies die het kunstwerk vervult;
* de laatste ontwikkelingen op het gebied van ontwerp en beoordeling op basis van onder meer het Handboek Schutsluizen, de ENW-Leidraad Kunstwerken, het Voorschrift Toetsen op Veiligheid (waterkering)en het Rijkswaterstaat-programma RINK;
* een waterbouwkundige constructie te ontwerpen of te beoordelen, of aan deze processen leiding te geven, ook bij aanpassing of renovatie.

Bedoeld voor betrokkenen bij het ontwerpen, beheren, onderhouden en toetsen van waterbouwkundige kunstwerken (beheerders, projectleiders, toetsers) werkzaam bij Rijkswaterstaat, waterschappen, ingenieursbureaus, kennisinstellingen en de natte aannemerij.

Spreker(s)

Dhr. ir. W.C.D. Kortlever (RWS Rijkswaterstaat Grote Projecten en Onderhoud (GPO), Dhr. dr. ir. H.G. Voortman (ARCADIS Amersfoort)

Locatie

Delft

Organisator

PAOTM

Naam en contactgegevens voor informatie

PAOTM

info@paotm.nl

Cursus webpagina

Aanmelden via

Cursus webpagina