Energie 1
Energietransitie
19 januari 2022
12:00 uur - 13:00 uur

E-Lunch sessie: Visie Netbeheerders op het toekomstig energiesysteem.

Het energiesysteem in Nederland is in de volle breedte onderhevig aan veranderingen als gevolg van de Energietransitie. De wijze van produceren van energie en de lokaties ervan en ook het gebruiken van energie is al volop aan het veranderen. Dat heeft consequenties voor de onderliggende netwerken. De gezamenlijke netbeheerders zijn zich daar ten volle van bewust en hebben een studie uitgevoerd naar hoe onze energiehuishouding er in 2050 uit kan zien. De resultaten zijn vastgelegd in een rapport dat is getiteld “Het Energiesysteem van de Toekomst, Een Integrale Infrastructuurverkenning 2030 – 2050”.

EL Zuid-Holland
210616-Kitepower-InnovationQuarter(©DanielVerkijk)-7.jpg
Webinar
27 januari 2022
19:30 uur - 20:45 uur

Kitepower: Plug & Play, Mobile Wind Energy

Kitepower is a leading start-up in Airborne Wind Energy (AWE), developing innovative and cost-effective alternatives to existing wind turbines. Please join our webinar to learn more about Kitepower's leading product Kitepower Falcon.

KIE Zuid-Holland
Logo Stichting Gelijkspanning Nederland
DC
28 januari 2022
15:00 uur - 17:00 uur

Webinar DC: Elektrische Energieopslag door Stichting Gelijkspanning NL

Op vrijdag 28 januari om 15:00 uur organiseert Stichting Gelijkspanning Nederland de webinar over Elektrische energieopslag.

EL Noord-Holland
Twente Centre for Advances Battery Technology
Energietransitie
14 juni 2022
13:30 uur - 17:00 uur

Seminar Energieopslag en conversie: Ontwikkelingen en Innovaties

De opslag van energie is een van de belangrijkste uitdagingen in de energietransitie. Duurzame, flexibele batterijen met een hoge dichtheid zijn nodig om de fluctuerende productie van hernieuwbare energie in evenwicht te brengen met de vraag. Het Twente Centre for Advanced Battery Technology brengt alle batterijonderzoeksactiviteiten van de Universiteit Twente samen. Het doel is om het onderzoek vooruit te helpen om baanbrekende oplossingen voor batterijtechnologie van de volgende generatie te realiseren in een systemische benadering en door de volledige waardeketen van batterijen aan te pakken. Wat is de stand van zaken m.b.t. batterijen? Maar ook hoe ziet de toekomst eruit van batterijen en conversie-systemen? Wat is de rol van geavanceerde stroomconversie bij batterij elektrificatie?

EL Overijssel