Omschrijving

Toen Fokker Aircraft in 1996 failliet ging kwam er bij benadering 100.000 jaar ervaring op de markt. Wat is er gebeurd met die ervaring? Veel specialisten en managers kwamen goed terecht. Ze vlogen door naar topposities in het Nederlandse bedrijfsleven. Daar verspreidden ze hun specifieke ervaring onder een hele generatie Nederlandse ondernemers, bestuurders en managers. Het Fokker van toen is dood. Maar de geest en de opgedane ervaring leeft voort, en beïnvloedt nog steeds het management van diverse organisaties en het denken over leiderschap en succesvol ondernemen.
Het toenmalig gedachte en verwachte doemscenario lijkt dus niet uitgekomen. De erfenis van Fokker is positief.

Zoals heel Nederland zich altijd de beste coach voelt als ‘ons’ Nederlands elftal voetbalt of, nog erger, slecht gevoetbald heeft, zo lijkt iedereen te weten waarom Fokker in 1996 failliet ging. Waarom het zonde, een schande of niet nodig was. Waarom het logisch, terecht of onvermijdbaar was. Waarom het de schuld van Fokker, DASA, de overheid of de dollar was.

Joost van de Griendt interviewde 40 oud Fokker managers die inspirerend vertellen over wat zij hebben gedaan met hun Fokker ervaring. Natuurlijk kijken ze ook terug op het faillissement, sommigen van heel dichtbij, zoals oud CEO Ben van Schaik: ‘De industriepolitiek was dood’.

De lezing is een mengeling van inspirerende verhalen over leiderschap en management, een terugblik op Fokker en het faillissement, met mogelijk leerzame lessen, en prikkelende stellingen over de waarde van ervaring en over ervaringsmanagement.

Spreker(s)

Joost van de Griendt

Locatie

KIVI-gebouw

Prinsessegracht 23, 2514 AP Den Haag

Organisator

Aerospace Engineering

Naam en contactgegevens voor informatie

Jos Meijer, via e-mailadres

j.j.meijer@atlantis-it.nl

Programma

 -  uur Broodje (tegen betaling € 10,00)
 -  uur Ontvangst en koffie/thee
 -  uur Lezing 1e deel en vragen
 -  uur Korte pauze
 -  uur Lezing 2e deel en vragen
 -  uur Netwerken, drankje etc.