Omschrijving

"Na jaren van hard werken en oplossen van de vele technische- en certificeringsuitdagingen is ons team erin geslaagd om een innovatieve vliegende auto te creëren, die voldoet aan de bestaande veiligheid standaards van regelgevende instanties over de hele wereld,” zegt Robert Dingemanse, CEO van PAL-V.
Na de succesvolle testprogramma's van de test voertuigen in 2009 en 2012 is PAL-V begonnen met het ontwerp van de commerciële producten.
PAL-V gaat een spannende nieuwe fase tegemoet in de verdere groei van het bedrijf, namelijk het leveren van de eerste producten aan klanten. Terwijl concepten van andere vliegende autofabrikanten, in veel gevallen gewijzigde regelgeving vereisen en heel vaak gebaseerd zijn op technologieën die nog niet bestaan, heeft PAL-V er bewust voor gekozen om een vliegende auto te ontwerpen en te bouwen op basis van bewezen technologieën en ook volledig binnen de bestaande regelgeving. Dit leidt tot een verwachte leverdatum die zeer dichtbij en ook realistisch is.

Wij willen u daarom graag uitnodigen om u door Robert Dingemanse (CEO PAL-V International B.V.) alles te laten vertellen over de uitdagingen en de toepassingen die komen kijken bij de vliegende auto.

Over PAL-V
PAL-V International B.V., het bedrijf dat de ontwikkeling van de PAL-V Liberty heeft geïnitieerd, is gevestigd in Raamsdonksveer, Nederland. Het bedrijf werd opgericht in 2007, om het concept idee uit 1999 te commercialiseren. Het bestuur bestaat uit een team van ervaren Nederlandse ondernemers, met expertise op het gebied van de luchtvaart, automotive, research en marketing. Het testen van het "proof of concept" voertuig, voor het rijden in 2008/2009 en voor de combinatie rijden en vliegen in 2011/2012, heeft de technische haalbaarheid en certificeerbaarheid binnen de bestaande regelgeving bewezen. Het bedrijf wordt gefinancierd door een groep van professionele en particuliere beleggers en ontving ook financiële steun van het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken.

Spreker(s)

Robert Dingemanse (CEO PAL-V International B.V.)

Locatie

KIVI-gebouw

Prinsessegracht 23, 2514 AP Den Haag

Organisator

Aerospace Engineering

 

Naam en contactgegevens voor informatie

Jos Meijer, e-mail

j.j.meijer@atlantis-it.nl

Bekijk hier een filmpje

Bekijk hier de foto's

 

 

Programma

 -  uur Inloop, koffie / thee
 -  uur Opening / Welkom door Jos Meijer, oud-bestuurslid KIVI-afdeling Aerospace Engineering
 -  uur Presentatie Robert Dingemanse, PAL-V
 -  uur Vragen/discussie
 -  uur Afsluiting en Netwerkborrel
 -  uur Einde