Waterbouwdag Webinar en uitreiking Waterbouwprijs

Onderstaand het programma van de Waterbouwdag webinar:

Programma:

11.00 uur Opening door dagvoorzitter Stefan Aarninkhof (hoogleraar kustwaterbouwkunde TU Delft)

11.05 uur Presentatie Annemieke Nijhof (algemeen directeur Deltares), een bespiegeling op onze sector!

11.25 uur Presentatie Wilbur van Beijnen (RWS) en Wim DeCock (KU Leuven) over de Nieuwe Sluis Terneuzen

11.45 uur Uitreiking Waterbouwprijs

12.25 uur Afsluiting door de dagvoorzitter Stefan Aarninkhof

12.30 uur Einde

Bespiegeling op onze sector (Annemieke Nijhof)
Annemieke Nijhof is sinds oktober algemeen directeur van Deltares. Zij heeft ruime ervaring bij zowel de overheid als het bedrijfsleven. Als Directeur-Generaal Water bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat (nu Infrastructuur en Water) was ze verantwoordelijk voor het waterbeleid in Nederland. Vervolgens werkte ze in het bedrijfsleven als CEO van advies- en ingenieursbureau Tauw. Ze is momenteel boegbeeld Topsector Water & Maritiem en voorzitter van het Netherlands Water Partnership (NWP).

Met haar brede blik op onze sector zal zij ingaan op de toekomst van de waterbouw in de nieuwe realiteit waarmee we zijn geconfronteerd. Hoe ziet de Waterbouw er de komende tijd uit? Het belooft een interessante algemene bespiegeling op ons vakgebied!

Nieuwe Sluis Terneuzen (Wilbur van Beijnen en Wim DeCock)
De Nieuwe Sluis gaat zorgen voor een betere toegang en vlottere doorstroming vanaf de Westerschelde naar het Kanaal van Gent naar Terneuzen en verder. Met de komst van de Nieuwe Sluis kunnen grotere zeeschepen tot aan de haven van Gent varen door het Kanaal Gent-Terneuzen. In 2023 vaart het eerste schip door de Nieuwe Sluis. De Vlaams-Nederlandse Scheldecommissie is opdrachtgever en aannemerscombinatie Sassevaart bouwt de Nieuwe Sluis.

Tijdens deze presentatie over sluis Terneuzen zal er gesproken worden over de voortgang van de bouw van Nieuwe Sluis Terneuzen, en met name over de bouwkuip en de bouw van de sluisdeuren.

Waterbouwprijs 2020
Aansluitend zal de Waterbouwprijs 2020 worden uitgereikt. Elk jaar stelt de Vereniging van Waterbouwers studenten die afstuderen aan HBO of Technische Universiteit in de richting Waterbouwkunde (of aanverwante studierichtingen) in de gelegenheid hun afstudeerproject te laten meedingen naar de jaarlijkse Waterbouwprijs. Wie wint dit jaar deze prestigieuze prijs?

Deelnemen
Deelnemen via deze link: https://www.bigmarker.com/onair/Waterbouwdag-2020_?utm_bmcr_source=1
Let op: Deze link is pas geactiveerd op 15 oktober bij de start van het webinar!
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Wij kijken ernaar uit!

Doe mee met het Waterbouwdag Webinar! Dé bijeenkomst voor de hele waterbouwsector, van opdrachtgevers, adviesbureaus en aannemers tot jonge vakgenoten en studenten.