Rotterdamsebaan

Op 23 november jl. vond in Den Haag een lezing over de Rotterdamsebaan plaats. De lezing was georganiseerd door het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) en de projectorganisatie Rotterdamse Baan. Na een welkomstwoord door Jothijs van Gaalen (Programmacommissaris KIVI afdeling Bouw- en Waterbouwkunde) gaf Boudewijn Revis (Wethouder Binnenstad, Stadsontwikkeling Kerngebieden, Buitenruimte gemeente Den Haag) een introductie op het project waarin hij het belang van de Rotterdamsebaan voor Den Haag en de omliggende regio onderstreepte. Projectdirecteur namens gemeente Den Haag, Paul Janssen, ging vervolgens in op de conditionerings- en contractmatige aspecten van het project. Het ontwerp van de Rotterdamsebaan werd toegelicht door integraal ontwerpleider Peter Meijvis. Met meer dan 100 aanwezigen in de zaal was de lezingavond zeer geslaagd.

Voor de presentaties en een fotoimpressie klik hieronder.

 

Omschrijving

In 2020 krijgt Den Haag een nieuwe stadsentree. Vanaf de A4/A13 knooppunt Ypenburg komt een nieuwe tunnel naar de Centrumring. Het project – ook wel bekend als de Rotterdamsebaan – is het grootste infrastructurele project in de geschiedenis van Den Haag.

De Combinatie Rotterdamsebaan, bestaande uit de aannemers BAM en VolkerWessels, is verantwoordelijk voor het ontwerp, de realisatie en het onderhoud van de tunnel.

Samen met de gemeentelijke projectorganisatie Rotterdamsebaan organiseert het KIVI een lezing over het project.

Na afloop van de lezing vindt de Algemene Ledenvergadering van de KIVI Afdeling Bouw- en Waterbouwkunde plaats.

Locatie

KIVI-gebouw

Organisator

Bouw- en Waterbouwkunde

Naam en contactgegevens voor informatie

Jothijs van Gaalen

jothijs.van.gaalen@bam.nl

Inschrijven voor leden

Inschrijven