Het bestuur van KIVI-afdeling Bouw nodigt u graag uit voor een excursie naar Holland Composites op donderdag 13 februari.

Omschrijving

Wie het Stedelijk Museum in Amsterdam bezoekt, is ongetwijfeld onder de indruk van de enorme blikvanger; een strakke, witte gevel van composiet die door de Amsterdammers inmiddels is omgedoopt tot ‘de badkuip’. Het is onderdeel van de nieuwbouw van het museum in opdracht van de stad Amsterdam.

De ‘badkuip’ is uitgevoerd in composiet. Maar waarom eigenlijk? Dat wordt op deze middag duidelijk. Sprekers van Benthem Crouwel Architects, Solico Engineering en Holland Composites geven je een unieke kijk achter de schermen van dit imposante project en andere cases. Deze middag staat in het teken van composiet en wat de voordelen zijn van deze toepassing binnen de architectuur.

Na de rondleiding in de fabriek, sluiten we de middag af met een hapje en een drankje en gelegenheid om te netwerken.

Programma

14:30 uur  Inloop en ontvangst bij Holland Composites.

15:00 uur  Welkomstwoord.

15:10 uur  Toelichting ontwerp door Joost Vos van Benthem Crouwel Architects. Joost legt uit hoe het huidige ontwerp tot stand kwam en waarom zij kozen voor een composiet gevel.

15:50 uur  Toelichting engineering door Eric van Uden en Coen Meerbach van Solico Engineering. Eric en Coen leggen zij uit op welke wijze de gevel geengineerd en gekeurd is. Verder gaan zij in op de uitdagingen van en oplossingen met composiet.

16:30 uur  Toelichting productie en realisatie door Sven Erik Janssen van Holland Composites. Sven ligt uit hoe de gevel geproduceerd is en welke specifieke uitdagingen er bij het Stedelijk Museum opkwamen.

17:10 uur  Rondleiding door fabriek Holland Composites.

17:30 uur  Napraten met een hapje & drankje.

Kosten

Voor KIVI-leden en studenten gratis. Niet-leden: gratis indien aangemeld en bevestigd via mail. 

Aanmelden

KIVI-leden kunnen zich via de website aanmelden. Niet leden dienen een mail te sturen naar bouw@kivi.nl. Er is plaats voor maximaal 35 deelnemers.

Naam en contactgegevens voor informatie

Antoinette Vietsch, bouw@kivi.nl; Ilona Wamsteker, Holland Composites: ilona@hollandcomposites.nl, Jeanette van Horssen, Solico Engineering: jeanette.vanhorssen@solico.nl