Afdeling Bouw

KIVI-afdeling Bouw telt rond 1700 leden en is in ingenieursvereniging KIVI één afdeling uit zo'n 70 vakafdelingen, regionale afdelingen en lokale kringen.

Kennismaking met KIVI Bouw

De afdeling bestaat uit voornamelijk TU- en HTS-ingenieurs, die in hun loopbaan te maken krijgen met planvorming, ontwerp, engineering, realisatie en instandhouding van de gebouwde omgeving. Afdeling Bouw omvat daarmee alle facetten van bouwkunde, bouwtechniek, installatietechniek, management en bestuur.
Afdeling Bouw biedt leden de mogelijkheid om deel te nemen aan een netwerk, dat bestaat uit lokale, regionale, nationale en ook internationale bedrijven, samenwerkingsverbanden en contacten. In de afdeling bestaan tevens nauwe banden met faculteiten, hogescholen en studieverenigingen in Nederland, waardoor innovatie en ontwikkeling gewaarborgd zijn.

Doelstellingen van KIVI Bouw

Het bestuur van Afdeling Bouw wil brede kennisuitwisseling realiseren tussen de verschillende disciplines die haar leden vertegenwoordigen. De afdeling wil een ontmoetingsplaats zijn voor ingenieurs die op genoemde vakgebieden werkzaam zijn of die dat in de nabije toekomst willen zijn.

De doelstellingen zijn puntsgewijs:

  • Genereren, vernieuwen, overdragen en toepassen van kennis en ervaring op de vakgebieden bouwkunde en civiele techniek.
  • Stimuleren van een integrale en multidisciplinaire benadering bij de voorbereiding en uitvoering van de bouwopgave.
  • Bevorderen van intensieve en constructieve interactie tussen onderwijsinstellingen en de dagelijkse praktijk.

Middelen en resultaten van KIVI Bouw

Om de doelstellingen te bereiken biedt het bestuur van Afdeling Bouw een platform voor het bouwen, versterken en onderhouden van contacten tussen de leden. Dit wordt gefaciliteerd met de organisatie van activiteiten als:

  • Lezingen, seminars, bedrijfsbezoeken et cetera.
  • Nederlandse excursies naar specifieke bouwprojecten.
  • Europese en wereldwijde vakgerichte reizen.

Foto van de maand

Zelf een mooie foto gemaakt die je graag wil delen? Mail deze naar bouw@kivi.nl en wie weet staat jouw foto binnenkort op de website!