KIVI nodigt u van harte uit voor een inspirerende, leuke en feestelijke bijeenkomst op 30 juni die in het teken staat van de huldiging van Prof. ir. Aad van der Horst tot Fellow Chartered Engineer.

De titel Fellow Chartered Engineer wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een toonaangevende ingenieur die niet alleen aan de frontlinie staat in zijn of haar vakgebied en in hoge mate beschikt over alle professionele competenties van een Chartered of Incorporated Engineer, maar die zich ook buitengewoon sterk maakt voor de groei van Chartered en Incorporated Engineering in Nederland en het ‘leven lang leren’ dat hierin centraal staat. Aad van der Horst wordt de derde Fellow Chartered Engineer bij KIVI, na Jon Prichard en Edward Heerema.

Prof. ir. Aad van der Horst is van oorsprong Civiel ingenieur en studeerde aan de TU Delft. In 2016 heeft hij de Koninklijke Onderscheiding, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, ontvangen bij zijn afscheid als Statutair Directeur van BAM Infraconsult (waar hij sindsdien in deeltijd nog steeds actief is als Technisch Directeur). In 2017 heeft hij de Medal of Merit ontvangen van FIB, (International Federation for Structural Concrete), voor zijn bijdragen aan zowel commissies als publicaties van FIB.Hij is sinds 2006 deeltijdhoogleraar (inmiddels emeritus) in Construction Technology of Civil Engineering Structures aan TU Delft en heeft ruim 45 jaar werkervaring als Projectleider en Lead Engineer over de hele wereld en tientallen publicaties op zijn naam staan. Hij was betrokken bij een groot aantal toonaangevende infrastructurele projecten, zoals in Nederland de Oosterscheldekering, de Tweede Maasvlakte, de Waalbrug bij Nijmegen, de brug over het Hartelkanaal, de HSL-afzinktunnels en de Botlekspoortunnel. Ook bouwde hij, samen met collega’s, BAM Infraconsult van 70 medewerkers uit tot een internationaal befaamd bureau van 400 medewerkers met vestigingen in Panama, Dubai, Jakarta, Singapore en Perth. Zijn werk is voor de bouwbranche en Koninklijke BAM Groep van groot belang geweest. Ook doceerde hij aan het UNESCO Institute of Hydraulic Engineering ten behoeve van jonge ingenieurs uit ontwikkelingslanden en bekleedde hij diverse (vrijwillige) functies, al dan niet aan zijn werk gerelateerd. Al zijn activiteiten, zowel professioneel als maatschappelijk, komen ten goede van de samenleving. Als ingenieur en hoogleraar heeft hij maatschappelijke en academische waarden met elkaar weten te verbinden, en een brug geslagen tussen wetenschap en praktijk. Ook is hij een actief lid van een tiental verenigingen, waaronder KIVI, en internationale commissies.

Aad van der Horst werd in 2018 Chartered Engineer bij KIVI. Sindsdien heeft hij zich ingezet voor Chartered en Incorporated Engineering in Nederland en het ‘leven lang leren’. Vanwege zijn voorbeeldrol voor ingenieurs in het bedrijfsleven en het onderwijs en zijn stuwende rol in Chartered en Incorporated Engineering, kent KIVI hem de eretitel Fellow Chartered Engineer toe.

Wij nodigen u van harte uit voor deze bijeenkomst rondom een bijzondere, en vooral toegankelijke, persoonlijkheid, waarin u niet alleen zijn verhaal te horen krijgt, maar ook deel kunt nemen in een goed gesprek met hem tijdens een meet and greet.

Programma

14:30  -  14:40 uur Ontvangst en Welkomstwoord door Miguel Delcour, directeur KIVI
14:40  -  15:10 uur Aad van der Horst, Kennis en Kunde, Sleutel tot succes?
15:10  -  15:15 uur Eelco Schrik, Chartered en Incorporated Engineering: wat, hoe en waarom?
15:15  -  15:30 uur Huldiging Aad van der Horst tot Fellow Chartered Engineer
15:30  -  16:15 uur Meet and Greet the Fellow Chartered Engineer, Aad van der Horst in gesprek met het publiek
16:15  -  16:30 uur Afsluiting en einde

Aanmelden? Klik hier.

 

Zie ook

Nieuws KIVI

Nieuws De Ingenieur

Activiteiten KIVI

Vacatures De Ingenieur

Meer +
Minder -