KIVI Defensie en Veiligheid organiseert in samenwerking met het Thematisch Netwerk Internationaal van de VVD een speciale bijeenkomst met Watergezant Henk Ovink. De bijeenkomst heeft als primair doel om kennis uit te wisselen en te discussiëren over de vele rollen die water speelt in een wereld die door klimaatverandering in rap tempo verandert. Ten overvloede: de bijeenkomst is geen politiek debat maar kennisuitwisseling en discussie over het onderwerp.

Als Nederlands eerste speciaal ambassadeur op het gebied van water, reist Dhr. Ovink de wereld over om landen te helpen bij hun strijd tegen het water, Nederlandse kennis te delen en bewustzijn te creëren op het gebied van watermanagement en klimaatverandering. Zijn observaties en adviezen rapporteert de Watergezant aan drie ministers. In zijn lezing ‘Water, peace and security’ gaat Dhr. Ovink in op vragen als: welke rol speelt water bij de conflicten van de 21ste eeuw? Hoe voorkom je gedwongen migratie door waterschaarste? Hoe zet je de expertise van Nederlandse bedrijven en instituten in om droogte te voorkomen?

De toegang tot de lezing is gratis voor KIVI-leden. Niet-leden betalen 25 Euro - dit is inclusief een twee maanden durend donateur-lidmaatschap.
Optioneel is gebruik te maken van een broodmaaltijd voorafgaand aan de lezing tegen een vergoeding van 15 Euro.

Leden van VVD TNI kunnen zich aanmelden via MijnVVD.

Programma

 -  uur Zaal open; broodmaaltijd facultatief
 -  uur Voordracht en discussie
 -  uur Borrel