De Europese Commissie en het Europese Defensie Agentschap zoeken experts om projectvoorstellen voor het Preparatory Action Defence Research (PADR) programma te evalueren

Het eerste Europese onderzoeksprogramma voor defensietechnologie van de Europse Commissie (EC) begint op stoom te komen. Er is de komende drie jaar Europabreed 90 miljoen euro beschikbaar voor toegepast onderzoek. De eerste calls zijn geplaatst en toegewezen. Binnenkort volgen er meer, met name de onderwerpen High Energy Laser technology (HEL), System-on-a-chip en technology watch programma's komen daarbij vermoedelijk aan de orde.

De Europese Commissie zoekt samen met het Europese Defensie Agentschap (EDA) experts om ingediende onderzoeksprogramma's te evalueren. Meer over deze oproep vindt u in deze publicatie van de EC. Daarin staat ook aangegeven hoe u zich kunt aanmelden.

Voor alle duidelijkheid: maak een profiel aan via deze link. Dit  is een ingewikkeld proces! Vergeet daarbij vooral niet het PADR programma aan te vinken. Als u wordt geselecteerd voor een evaluatie ontvangt u € 450,- per dag voor uw werkzaamheden.
Meer informatie vindt u in de FAQs.

Als u zich als PADR evaluator opgeeft verdient het aanbeveling dat even te laten weten aan Eddy Flohr van het Ministerie van Defensie. U bereikt hem rechtstreeks via E: e.flohr@mindef.nl of T: 06-8322 0391. 
Indien gewenst kunt u dit ook aan, of via, het KIVI DV bestuur doorgeven: E: dv@kivi.nl

Antwoorden op al uw vragen vindt u op de EC experts website en bij de hierboven aangegeven FAQs.

Foto: Pixabay CC0

 


 

 

 

 

 

 

 

 

web stats