ElaadNL Webtalks

webtalk-AI-laadpleinen-panel2

ElaadNL organiseert de komende tijd regelmatig een webtalk over een onderwerp op het gebied van elektrisch vervoer en het net. Een of meerdere experts presenteren kort (in zo'n 15 minuten) hun onderzoek en beantwoorden daarna vragen. We houden de ElaadNL webtalks op donderdagmiddag om 12.00 uur. 


Welke rol kan AI spelen bij het slim laden van elektrische auto's?

4 november 2021 - Peter Markotic, ElaadNL

Smart Charging is een steeds bekender begrip geworden. Nu wordt Smart Charging vaak nog gerealiseerd door het sturen van statische laadprofielen (vaste tijden). Maar met de inzet van AI (Artificial Intelligence) kunnen voor laadpleinen dynamische laadprofielen gegenereerd worden op basis van de vertrektijd en state-of-charge van de elektrische auto. Zo kan de beschikbare stroom optimaal verdeeld worden, zonder dat de gebruiker er wat van merkt. Maar wat is AI (Artificial Intelligence) eigenlijk? Hoe werkt het? En welke rol kan AI spelen bij het slim laden van elektrische auto's bijvoorbeeld bij het beheer van slimme laadpleinen?

In het panel sluiten ook Nico Brinkel (PhD kandidaat Universiteit Utrecht), Jelle Meersmans (Product Manager Enervalis) en Erik de Bruijn (Oprichter van stekker.app) aan om in gesprek te gaan en vragen te beantwoorden.

Vragen konden tijdens de presentatie gesteld worden (via de chat) maar ook al vooraf via een mailtje aan info@elaad.nl.

Terugkijken van ElaadNL Welke rol kan AI spelen bij het slim laden van elektrische auto's?