EnergieTransitie (Thermisch)

De vermindering van CO2 emissies van auto’s en bussen is al volop bezig door de overstap naar elektrische aandrijflijnen. Om het energiegebruik van Nederland CO2 vrij maken zullen thermische processen in de industrie aangepast moeten worden. Voor thermische processen in de industrie wordt deels al elektriciteit gebruikt maar ook nog steeds veel aardgas, aardolie en kolen. Overstappen naar elektrisch verwarmen en verhitten is voor de industrie het belangrijkste middel om thermische processen te verduurzamen. Natuurlijk op basis van de inkoop van groene stroom of de opwek van groene stroom op eigen terrein of eigen gebouwen.

Thermische Processen in de Industrie Verduurzamen

Voor veel producten is tijdens de fabricage verwarmen of verhitten noodzakelijk. Verwarmen of verhitten met infrarood (IR) stralers is één van de mogelijke oplossingen voor verduurzamen van lage en hoge temperatuur thermische processen in de industrie. IR toepassingen zijn mogeljk in de metaalindustrie, kunstof indsutrie, glas industrie, elektronica productie en ook in de voedingsmiddelen productie.

Hoge Temperatuur Industrie

Verwarmen of verhitten met infrarood (IR) stralers is één van de mogelijke oplossingen voor verduurzamen van lage en hoge temperatuur thermische processen in de industrie.

Heraeus Noblelight uit Duitsland heeft meer dan 50 jaar ervaring in het produceren van Ultraviolet stralers en IR stralers en wereldwijde toepassing ervan in de industrie.

Spreker

Jurgen van Oostrum van de Nederlandse vertegenwoordiging Calmatech International zal in een presentatie een overzicht geven van de eigenschappen van IR licht, zoals golflengte, focussering en reflectie/indringsvermogen,die van belang zijn bij de vele toepassingen in lak- en coating processen.

Voorbeelden van IR in industriële toepassingen zijn gepresenteerd.

Aan het eind van de presentatie zijn vragen beantwoord, zie onder "Documenten" 1.0 Hereasus Intro met Q&A.

Het webinar is terug te zien op het besloten KIVI YouTube kanaal.

Programma

 -  uur Inloggen op MS Teams
 -  uur Introductie door ir. Richard Overkamp KIVI Elektrotechniek
 -  uur Spreker Jurgen van Oostrum IR in HT industriele toepassingen
 -  uur Beantwoorde vragen van de chat / Q & A