Zonne-energie (pv) is een onmisbare bouwsteen voor een duurzaam en klimaatneutraal energiesysteem; wereldwijd, in Europa en in Nederland. De kosten zijn spectaculair gedaald door een zeer succesvolle combinatie van innovatie en opschaling door marktontwikkeling. Dat is goed nieuws voor de noodzakelijke energietransitie, maar tegelijkertijd zijn er toenemende zorgen en vragen over de manier waarop de groei wordt gerealiseerd.

Wat doet pv met ons landschap, wat zijn de gevolgen voor de natuur, hoe kunnen we onze beperkte beschikbare ruimte optimaal gebruiken, hoe duurzaam is pv werkelijk? Er is dringend behoefte aan flexibiliteit, maatwerk en integratie. PV met niet alleen lage kosten, maar ook een hoge waarde: pv 2.0.  

Gelukkig heeft pv alles in zich om dat mogelijk te maken en TNO werkt daaraan met een groot team van enthousiaste experts. Reden voor ons om in dit interactieve webinar de ontwikkelingen op het gebied van pv in kaart te brengen en zoveel mogelijk mensen en organisaties te informeren en te inspireren over de vele, vaak nog onbekende mogelijkheden en gezichten van zonne-energie.  

Programma  

  • Toelichting whitepaper ‘Zonpositief: zonne-energie op weg naar impact’ door prof. dr. Wim Sinke, hoofdonderzoeker zonne-energie bij TNO en hoogleraar UvA
  • Inzoomen op integratie zonneparken door dr. ir. Kay Cesar, onderzoeker TNO
  • Inzoomen op zonne-energie op water door dr. Jan Kroon, onderzoeker TNO
  • Integratie zonne-energie in de leefomgeving door Odile Rasch, programmamanager Regionale Energietransitie Noord-Holland Noord 

Weet wat er gaat komen 

Geïnteresseerd in de uitdagingen en mogelijke oplossingen rond zonne-energie? Schrijf je hierboven in voor het webinar en praat mee over de impact van zonne-energie! 

Voor het webinar kunt zich aanmelden