Het bezoek aan NXP begon met een uitgebreide toespraak van Clara Otero Pérez, director systems innovations bij NXP, deze ging over de product strategie van NXP.

HIerbij lag de nadruk op de plannen van NXP voor systemen van de auto's in de toekomst met vooral over de high performance radar, die NXP heeft ontwikkeld en die een belangrijke rol speelt bij het aftasten van de omgeving van de auto.

Nu hebben alleen de duurdere auto's, die aan boord, maar dankzij miniaturisering en massaproductie moet de radar ook voor betaalbare modellen beschikbaar komen.

NXP HIGH-PERFORMANCE AUTOMOTIVE RADAR

Bij deze bijeenkomst ging het verder, naast een algemene introductie, vooral over de high-performance radar, die NXP heeft ontwikkeld en zijn toepassingen, die de NXP doelstellingen mogelijk maakt.

Nu hebben alleen de duurdere auto's, die aan boord, maar dankzij miniaturisering en massaproductie moet de radar ook voor betaalbare modellen beschikbaar komen.

En natuurlijk is radar onmisbaar voor de toekomstige autonome auto's; zo'n zelfsturend voertuig moet te allen tijde weten, welke objecten zich in de directe omgeving bevinden van het voertuig (auto).

Veilig Rijden met NXP

NXP is zeer succesvol in de markt van elektronica toepassingen voor auto's.

Veel auto's van nu hebben elektronica aan boord van het van oorsprong Nederlandse NXP. Maar het bedrijf kijkt ook vooruit en werkt aan nieuwe technologie.

De achterliggende doelen: minder dodelijke ongelukken, veiliger rijden, meer capaciteit op de weg en relaxter rijden.

Men werkt aan systemen voor de verschillende aspecten die een rol spelen in de auto's van de toekomst zoals een snel datanetwerk, geavanceerde sensoren zoals miniatuur radars, beveiligde verbindingen en totaalsystemen, die auto's toelaten veiliger te rijden.

De algemene doelstellingen van NXP zijn: less fatal accidents, people can driving more safely, more road capacity and relaxed driving, and car sharing made easier (car comes to you).

Na de toespraak werden de 40 deelnemers gesplitst in drie groepen, die om beurten, drie interessante demonstraties, kregen.

Demonstraties bij NXP

De eerste demonstratie was buiten bij een auto, die drie radarmodules had op de bumper aan de voorkant.

Met een fiets werd er hen en weer gereden voor de auto en op een display werden de signalen van de radar getoond.

De radarmodule kon rechtstreeks op het CAN (Controller Area Network) worden aangesloten

De tweede demonstratie ging over het veilig rijden, vooral met verschillende vrachtwagens; dat vond plaats door de vrachtwagens met elkaar te laten communiceren, zodat elke vrachtwagen het rijgedrag van andere vrachtwagens "real time" kan volgen.

Het voordeel is, dat de vrachtwagens ook veilig dichter bij elkaar kunnen rijden, wat ook brandstof bespaart.

De derde demonstratie ging voornamelijk over de toepassingen van NFC (Near Field Communication) en het contactloos laden van apparaten..

De Near Field Communication (NFC) is een belangrijke technologie voor de ontwikkeling van de producten door NXP.

Sociaal Netwerken

Na de demonstraties werd nog druk nagepraat tussen onderzoekers en bezoekers.

Programma

 -  uur Toespraak van Clara Otero Perez, director systems innovations NXP
 -  uur Demonstraties bij NXP Semiconductors
 -  uur Netwerken