Twentsche Kabelfabriek TKF

Sinds de oprichting in 1930 heeft TKF zich ontwikkeld van een kabelproducent tot een technologisch toonaangevende leverancier van connectivity-oplossingen. Met een breed portfolio kabels, systemen en diensten bieden zij klanten wereldwijd oplossingen voor het creëren van veilige en betrouwbare energie- en dataverbindingen. Door een gerichte inzet in de marktsegmenten Building, Industrial en Telecom onderscheidt TKF zich door haar gespecialiseerde kennis van toepassingen en oplossingen met een hoge mate van betrouwbaarheid, kwaliteit en service.  Tijd voor een bezoekje om in het bijzonder kennis te nemen van de laatste ontwikkelingen op het gebied van glasvezelbekabeling.

Vrijdag 16 juni jl. was de Afdeling voor Elektrotechniek dan ook te gast bij dit interessante en enerverende bedrijf dat met haar ontwikkelingen op het gebied van glasvezelbekabeling midden in de actualiteit staat van de zich steeds verder digitaliserende wereld. We zijn buitengewoon gastvrij ontvangen door de heren Dion Gigengack, André Steghuis en Henk Woldhuis.

Buiten de interessante rondleiding door de fabriek was het een bijzondere ervaring dat nog eens even helder en duidelijk de natuurkundige principes van het gedrag lichtsignalen in glasvezels uit de doeken werd gedaan en dat ook naar voren kwam wat er zoal komt kijken om een topproduct te ontwerpen en te fabriceren om aan de hoge kwaliteitseisen van de klanten te kunnen voldoen.

Omschrijving

Sinds de oprichting in 1930 heeft TKF zich ontwikkeld van een kabelproducent tot een technologisch toonaangevende leverancier van connectivity-oplossingen.

Met een breed portfolio kabels, systemen en diensten bieden wij klanten wereldwijd oplossingen voor het creëren van veilige en betrouwbare energie- en dataverbindingen.

Door een gerichte inzet in de marktsegmenten Building, Industrial en Telecom onderscheidt TKF zich door haar gespecialiseerde kennis van toepassingen en oplossingen met een hoge mate van betrouwbaarheid, kwaliteit en service.

Technische knowhow en flexibiliteit leiden tot een hoger rendement op de investering voor de klanten van TKF

Als onderdeel van technologiebedrijf TKH Group NV heeft TKF toegang tot baanbrekende oplossingen, concepten en technologieën. Met een brede verscheidenheid aan zusterbedrijven kunnen ze binnen de groep klanten complete oplossingen bieden met een zeer breed scala aan producten.

TKH Group NV (TKH) is een internationaal technologiebedrijf, bestaande uit een groep ondernemingen, die gespecialiseerd is in het creëren en leveren van innovatieve Telecom, Building, Industrial Solutions.

Na een 3-tal lezingen over de ontwikkelingen en innovaties bij TKF wordt het bedrijfsbezoek afgesloten met een rondleiding door de fabriek in Haaksbergen.

De KIVI leden van de afdeling Elektrotechniek hebben voorrang bij het toewijzen van de aanmeldingen.

Spreker(s)

Andre Steghuis Technical Support Manager at TKH Group N.V. met presentatie over de glasvezel productie in China.

Henk Woldhuis project leader at Stork Technical Services met presentaties over de Kabelproductie en Connectivity activiteiten vanuit TKF Haaksbergen

Locatie

Spinnerstraat 15, 7481 KJ Haaksbergen

Organisator

Elektrotechniek

Twentse kabelfabriek

Naam en contactgegevens voor informatie

ir. Dion Gigengack

dion.gigengack@gmail.com

TKF kabels & Systemen voor bouw & infra

TKF & Connectivity Solutions

De uiterste inschrijfdatum is 15-06-2017