Omschrijving

De lezingenavond die de Afdeling Geotechniek op de 21ste heeft gepland rond het thema ‘GeoImpuls’ blijkt – wegens diverse interne verhuizingen bij Rijkswaterstaat - helaas niet in de oorspronkelijk bedoelde locatie aan het Beatrixpark in Den Haag te kunnen worden gehouden.

Er wordt voor de lezingenavond daarom uitgeweken naar het gebouw van BAM Civiel, H.J. Nederhorststraat 1 in Gouda. Zie de bijgevoegde routebeschrijving. De locatie is zowel met auto als trein goed bereikbaar.

De gevolgen van Geotechnisch Falen zijn vaak groot. Niet alleen voor het project zelf, maar ook voor het vertrouwen in de bouwsector. Daarom zijn verschillende partijen in de grond-, weg- en waterbouw op 1 juli 2009 gestart met het programma Geo-Impuls. Het doel: 50% minder geotechnisch falen in 2015.

Tijdens de tweede lezingenavond van de Afdeling voor Geotechniek zal er tijdens de presentaties verslag worden gedaan van de eerste resultaten van het Geo-Impuls programma.

18.00 - 18.30 Ontvangst, met lichte maaltijd
18.30 - 18.50 ‘GeoRM: Risicogestuurd werken als eindresultaat van Geo-Impuls’ door Paul Litjens (Rijkswaterstaat Dienst Infrastructuur)
19.00 - 19.30 ‘Risicogestuurd GrondOnderzoek’ door Jan van Dalen (Strukton Engineering)

Korte pauze

20.00 – 20.30 ‘Wat kun je doen als een standaard akoestische paalcontrole je in de steek laat?’ door Paul Holscher (Deltares)
20.30 – 21.00 ‘GeoCommunicatie – duivels Dilemma of Ontwikkelvraagstuk’ door Karin de Haas (COB)
21.00 – 21.30 ‘Langetermijnmetingen en modelvalidatie via metingen in Bloemendalerpolder’ door Flip Hoefsloot (Fugro)
21.30 Afsluitende borrel.

Locatie

BAM Civiel, HJ Nederhorststraat 1, Gouda

Organisator

Geotechniek

Naam en contactgegevens voor informatie

Nadere informatie bij Bart van Paassen via onderstaand e-mailadres

b.van.paassen@baminfraconsult.nl

Website Geo-Impuls

Flyer Geo-Impuls - GeoRM & GeoPrinciples

Geo-Impuls - Jaarverslag 2011

Route BAM Civiel