De sheets  van de presentaties van Aron Noordam en Rob van Putten zijn te vinden onder 'Documenten' (rechtsonder) en klik hier voor de opname

WEBINAR Open source geotechnics

Op donderdag 8 april biedt KIVI Geotechniek een webinar over Open Source Geotechnics. Dit webinar van KIVI geotechniek geeft een overzicht van geotechnische tools en scripts die in Nederland en daarbuiten beschikbaar zijn. Rob van Putten van Waternet en Breinbaas en Aaron Noordam van Deltares lichten toe hoe zij open source software ontwikkelen en beschikbaar stellen, van eenvoudige python scripts tot meer complexe eindige elementen modellen en GIS-applicaties.

Programma:

16.30: Korte introductie KIVI en KIVI Geotechniek

16.45: Rob van Putten, Waternet/Breinbaas: Rob geeft een inkijk in de relevantie van open source en hoe je hier zelf op kunt aanhaken. Hij geeft ook een overzicht van open source ontwikkelingen waaronder CPT viewers, de Python bibliotheek voor dijksterkte berekeningen MLas en code om geotechnische profielen te genereren.

17.15: Aaron Noordam,  Deltares: Aaron geeft een overzicht van ontwikkelingen op het gebied van geotechnische open source tools, waaronder ontwikkelingen in GeoLib, Kratos Open Source en het OURS project.

17.45: Vragen en afronding

18.00:  Einde

Aanmelden via de KIVI website. De MS Teams link voor deelname ontvang je bij aanmelding.