Kennisontwikkelaars

Cold Regions Research and Engineering Laboratory (CRREL)

CRREL valt onder het Engineer Research and Development Center (ERDC) van het Amerikaanse leger. Deze afdeling dient voor onder andere geotechnisch en geologisch onderzoek in (extreem) koude gebieden.

Deltares

Deltares is een onafhankelijk kennisinstituut en specialistisch adviseur voor deltatechnologie dat werkt aan innovatieve oplossingen voor water-, ondergrond- en deltavraagstukken.

Engineer Research and Development Center (ERDC)

Onderzoekscentrum van het Amerikaanse leger dat bestaat uit zeven laboratoria. Een deel van het onderzoek richt zich op geotechniek en geowetenschappen.

Fraunhofer Gesellschaft

Fraunhofer is Europa's grootste toepassingsgerichte onderzoeksorganisatie. Onderzoek wordt gedaan in onder andere gezondheid, veiligheid, beveiliging, communicatie, energie en het milieu.

Geotechnical and Structures Laboratory (GSL)

GSL (voorheen Waterways Experiment Station, WES) valt onder het Engineer Research and Development Center (ERDC) van het Amerikaanse leger. Het werkt onder andere aan technologie voor het verbeteren van infrastructuur, constructie en onderhoud. GSL richt zich op acht segmenten waaronder geotechniek.

IHE Delft Institute for Water Education

Het IHE is een instituut gericht op onderzoek, onderwijs en bouw met betrekking tot water, milieu en infrastructuur. Het is 's werelds grootste instituut op dit gebied en is internationaal zeer actief.

ITC Enschede

Het portaal van de faculteit voor geo-informatie van de Universiteit Twente.

Universiteit Gent - Ingenieurswetenschappen en Architectuur

De sedimentaire geologie- en ingenieursgeologie-afdeling van de geologievakgroep aan de Universiteit Gent. Deze afdeling richt zich momenteel op onderzoek naar bouwstenen (natuurlijke bouwmaterialen), vulkanologie en sedimentologie.

Universiteit Gent - civiele techniek

De vakgroep voor Civiele Techniek aan de Universiteit Gent. De vakgroep bevat onder andere een groep die zich bezighoudt met weg- en waterbouwkunde en een laboratorium voor geotechniek.

Universiteit Utrecht - fysische geografie

De faculteit Fysische Geografie van de Universteit Utrecht. De onderzoeksgroepen zijn uiteenlopend. Ook is er een laboratorium waar les wordt gegeven en waar nieuwe uitrusting wordt ontworpen.

TU Delft - geo-engineering

De geotechniekvakgroep van de TU Delft. Een overzicht van de onderzoeksthema's en bijbehorende projecten.

VU Amsterdam - aardwetenschappen

Het portaal van de faculteit aardwetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.


 

Overzicht

Cold Regions Research and Engineering Laboratory (CRREL) Deltares Engineer Research and Development Center (ERDC) Fraunhofer Gesellschaft Geotechnical and Structures Laboratory (GSL) IHE Delft Institute for Water Education ITC Enschede TU Delft - geo-engineering Universiteit Gent - geologie Universiteit Gent - Civiele techniek Universiteit Gent - Ingenieurswetenschappen en Architectuur Universiteit Utrecht - fysische geografie VU Amsterdam - aardwetenschappen