Beste leden van de KIVI afdeling Geschiedenis der Techniek

In deze lastige tijden hebben wij onze activiteiten helaas moeten opschorten. Wij hopen dat het u en uw naasten goed gaat en goed blijft gaan!

Het Bestuur van KIVI-GdT wil u graag een hart onder de riem steken en u laten weten dat wij weer vooruit kijken om handen en voeten te geven aan onze toekomst. Daarbij werken we weer nauw samen met onze zustervereniging Histechnica.

De geplande voordrachten van de afgelopen maanden, over de Ondernemer Ir Jacques van Marken (Gist Brocades) en Verdwenen Spoorlijnen, zijn helaas niet doorgegaan. Maar we hopen dat die nu in 2021 kunnen plaatsvinden. We hadden voor 14 maart een Algemene Ledenvergadering gepland. Die moeten we waarschijnlijk vervangen door een “digitale” vergadering, per e-mail, waarop u kunt reageren. We zullen u spoedig hierover berichten.

Wij verwachten dat we in het najaar weer in aangepaste vorm met de voordrachten kunnen doorgaan. Te beginnen -onder voorbehoud- met de 5 september voordracht over Honderd jaar Stromingsleer in Nederland. Daarbij zullen we natuurlijk het Corona-protocol in acht moeten nemen. 

De Italië-studiereis zal waarschijnlijk in het voorjaar 2021 plaats kunnen vinden. De “binnenland”- studiereis naar Gent kunnen we dit jaar niet houden, maar we hopen die te vervangen door een alternatief in het komende najaar.

Volgt u onze verdere berichten via de mail van KIVI. We zijn in overleg met het Science Centre hoe we de voorgenomen bijeenkomst van 5 september verantwoord vorm kunnen geven. Wij bieden u nu wel als compensatie twee alternatieve “virtuele” voordrachten (artikelen): Artikel van Prof. Dr. Ir Jan W. H. Uytenbogaart en Artikel De mijnspoorwegen in Nederlands-Indië

Het allerbeste, blijf gezond!

 

Met vriendelijke groeten,

Namens het bestuur van KIVI-GdT: 

Frank van den Berg, voorzitter

Ton de Liefde, secretaris