Beste leden van de KIVI Afdeling Geschiedenis der Techniek

Het zit ons niet mee, om maar een Engels understatement te gebruiken.
Het is echter natuurlijk vooral heel vervelend en schadelijk voor de jongeren en de samenleving als geheel dat we Corona er voorlopig niet onder krijgen.

De bijeenkomsten voor oktober en november en waarschijnlijk ook voor december kunnen helaas niet doorgaan. Lezingen in de Mekel-zaal van het Science Center van de TU Delft zijn voorlopig niet mogelijk. De uitreiking van de Willem Wolff-prijs aan Het Industrieel Museum Zeeland in Sas van Gent is ook uitgesteld. Samen met SHT, Stichting Historie der Techniek, zouden wij hen deze prijs uitreiken voor hun unieke verzameling aan prikklokken. Zie: https://industrieelmuseumzeeland.nl

Het is dus helaas helemaal de vraag of we nog enige activiteit dit jaar kunnen organiseren, zelfs begin 2021. Onze reiscommissaris staat wel in de startblokken om de buitenlandse excursie naar Italië in april 2021 weer door te laten gaan. Het is alleen nu te vroeg om daar verder concreet over te zijn.

Het is evident dat (buitenlandse) vakanties nu en bijeenkomsten in grote groepen niet zijn toegestaan. Maar wandelen, fietsen, jeu de boules, golfen, tennissen met z’n 2-en of 3-en of 4-en is natuurlijk akkoord en juist aanbevelenswaardig. En ook de hond uitlaten, en uw autobiografie schrijven, en de tuin wieden, en elkaar bellen etc. En u kunt altijd weer een museum bezoeken –met een mondkapje op– waarvoor u wel eerst moet reserveren:

https://www.teylersmuseum.nl/nl

https://www.haarlemmermeermuseum.nl (Cruquius gemaal: zojuist heringericht met “touch screens” en met nieuwe film)

https://rijksmuseumboerhaave.nl (met actuele tentoonstelling Besmet! en de nieuwe laatste grote zaal over Nederlandse Nobelprijswinnaars in de exacte wetenschap)

https://www.naturalis.nl

https://www.oyfo.nl/Techniekmuseum (nieuwe naam voor Heim museum in Hengelo)

https://www.bbc.com/reel/video/p038cfb4/watch-this-video-to-understand-the-biggest-idea-in-physics (“eenvoudig” filmpje van de BBC over de algemene relativiteitstheorie) 

en natuurlijk ook bijv. Nemo, Baggermuseum (Sliedrecht), de Maritieme musea etc.


Het ga u goed in de komende weken, zo niet maanden. 
Blijf gezond en let een beetje op elkaar!

Hartelijke groet,

Namens het Bestuur,

Frank van den Berg, voorzitter                     Ton de Liefde, secretaris

PS - In de sfeer van de Amerikaanse verkiezingen, en met een knipoog naar minister Grapperhaus, hier nog een bericht van Governor Cuomo van New York State over een geplande bruiloft in Brooklyn met 1.000-en uitgenodigde gasten:
“Dat verbied ik, 50 gasten is het maximum. En dat is trouwens prima ook ….. Aan het eind van de dag heb je hetzelfde resultaat en het is een stuk goedkoper.”