Erik Oostwegel ontving donderdag 29 oktober tien jonge KIVI leden voor een zeer openhartig en inspirerend gesprek. KIVI nodigt jonge mensen uit om zich door de top van bedrijfsleven, politiek en maatschappelijke organisaties te laten inspireren.

Er was veel eagerness onder de deelnemers om Erik het hemd van het lijf te vragen. En dat deden ze ook, we konden ver in de extra tijd doorgaan. Al bij start van zijn carrière, die werd getekend toen hij gerekruteerd werd door de toenmalige directeur/DGA van de voorloper van RoyalhaskoningDHV, schoten de virtuele vingers omhoog. De sfeer van een familiebedrijf werd het centrale thema, wat leidde tot oneliners als “We willen dat je als persoon blijft ontwikkelen. Dat heb je zelf in de hand”,  “Ik zoek mensen die het onmogelijke gedaan krijgen” en “Blijf logisch nadenken, laat je niet afleiden door jargon of gebakken lucht”

Helaas moest er toch op enig moment worden afgerond, waardoor de laatste vraag “Welk onderwerp zou je nu kiezen voor je PhD opdracht” onbeantwoord blijft.”