Miguel Delcour sloot op 17 december de 2020 reeks Inspirerende gesprekken, vanwege de nieuwe lockdown met een knusse Teams sessie, af. Acht ingenieurs volgden de levenslijn van de 75 dagen zittende KIVI-directeur. KIVI nodigt jonge mensen uit om zich aan de werktafel door de top van bedrijfsleven, politiek en maatschappelijke organisaties te laten inspireren.

Miguel vertelt makkelijk over zijn leven. Dat moet ook wel, zijn montessoriaanse opvoeding heeft hem geleerd zijn eigen boontjes te doppen. In het begin van zijn leven leek dat binnen de familietraditie van druk- en binderijen. Maar al snel was duidelijk “ik kies mijn eigen pad”. Ondernemend in China en drie opleidingen in 12 jaar afgemaakt, klaar voor een kleurrijke levenslijn. “Achteraf is het pas bewust” quote hij trots. “Heb plezier in wat je doet en doe dat met volle overgave". Net als Pipi Langkous: “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”. "Let niet op zozeer je carrièrepad als je erop staat. Terugkijkend zul je zien dat alles op zijn plaats valt” tipte hij de jongere deelnemers.

Netwerken! Dat is volgens hem een belangrijke investering om jong te doen. Al doe je het niet bewust, zoek tijdens je studententijd mensen op met wie je dan een leuke tijd hebt. De wereld is klein, die kom je later weer tegen. Uiteraard sluit hij af dat jonge mensen -veel beter dan ze vermoeden- het netwerk van KIVI kunnen inzetten, als ze daarom vragen. “mij kan je tenminste altijd bellen”.