De coronacrisis raakt de wereld en Nederland hard. Veel landen gaan op slot, de economie stagneert en de medische sector draait overuren voor onze gezondheid.  Als de crisis nog een aantal weken voortduurt en verder uitgroeit, kunnen er tekorten gaan ontstaan. Niet alleen door een hogere vraag naar bekende producten zoals mondkapjes, maar ook door de behoefte aan mogelijk nieuwe producten of nieuwe toepassingen.

Een voorbeeld: Al op 16 maart kwam een bericht langs van iemand die probeert op korte termijn een eenvoudig beademingsapparaat te ontwikkelen om er vervolgens flinke aantallen van te produceren. Hij kwam alleen op enkele onderdelen kennis tekort om snel, veilig en degelijk zo’n product in elkaar te zetten. Op dit moment wordt oude beademingsapparatuur en die van Defensie beschikbaar gemaakt. Daarvoor is onderhoud nodig. Dit soort problemen kan zich echter ook op vele andere terreinen voordoen.

Daar kunnen wij als vereniging met 18.000 leden mogelijk een belangrijk verschil maken. Ook omdat veel van jullie ergens werken waar die kennis al wordt ingezet en in sommige gevallen door vraaguitval thuis zitten. Behoefte aan steun voor de de vitale sectoren kan zich op veel terreinen voordoen. Van ICT tot transport en logistiek, van medische technologie tot telecommunicatie en van 3D-printen tot CAD/CAM. Tevens kan kennis uit een heel andere sector misschien bijdragen aan een oplossing. Zo kunnen je als lid een bijdrage leveren aan deze crisis!  
Door een kort advies, door mee te helpen aan een oplossing of door de kennis en producten van je bedrijf in te zetten op punten die heel erg nodig zijn.

Meld je aan via de knop rechts op deze pagina!
Dat kan alleen als je lid bent, want dan weten we zeker dat je een geverifieerd ingenieursdiploma hebt.

Wil je ook meehelpen, maar ben je (nog) geen lid? 
Meld je dan hier aan als lid. We verifiëren je ingenieursdiploma zo snel als we kunnen.

Belangrijk:
- De vereniging helpt alleen bij bemiddelen en brengt je in contact met de organisaties die wegens de coronacrisis behoefte aan ingenieurshulp hebben.
- We kunnen daarbij je naam, emailadres, specialisatie en inden bekend je telefoonnummer bekend stellen aan de betreffende organisatie. Deze informatie halen we uit de leden database. 
- Afspraken met de hulp vragende organisatie moet je zelf maken.
- De vereniging is niet aansprakelijk voor de inhoud of resultaten van je advies of ondersteuning.

Noot: We zijn nog aan het leren en afstemmen hoe dit moet gaan werken. Deze pagina en andere informatie rond deze actie veranderen regelmatig.

Heb je nog vragen of suggesties? 
Email jan.wind@kivi.nl