Ongezien groen: bottom-up circulair productontwerpen.

Met 50 miljoen ton aan elektronisch afval wereldwijd per jaar is de huidige consumptie van producten geen mooi toekomstbeeld. Is dit vooruitzicht nog te keren? Ingenieurs kunnen producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te repareren zijn, onderdelen te vervangen zijn of dat deze zelfs on-demand geprint kunnen
worden. Ontwerpen voor de circulaire economie is de toekomst van productontwikkeling.

Bas Flipsen is hoofddocent aan de faculteit van Industrieel Ontwerpen in Delft en heeft bij iFixitonderzoek gedaan naar scoren van repareerbaarheid van consumentenelektronica. Tijdens de lezing zal Bas vooral focussen op het fysieke product; hoe past deze beter in de verschillende mogelijke recovery strategieën. In samenwerking met iFixit heeft de TU Delft ontwerpgereedschap ontwikkeld om consumentenproducten te beoordelen op repareerbaarheid. Producten worden geanalyseerd op de losneembaarheid van onderdelen. Bij de TU Delft zijn deze methodes verder ontwikkeld tot ontwerpmethodes voor het ontwerpen van circular-ready producten.

Dit event vindt op LOCATIE én ONLINE plaats op woensdag 8 maart 2023. Deze bijeenkomst wordt gehouden bij restaurant Se7en (Mariaplaats 7 te Utrecht), van 18.00u - 21.00u.  
Mogelijkheid om gezamenlijk te dineren op eigen kosten (1 gang diner voor 20 euro incl. twee drankjes), geef dit minimaal drie dagen van te voren op bij uw aanmelding.

LET OP: Wanneer u ook deelneemt aan het diner, neem dan alstublieft € 20,- contant mee. Er kan niet gepind worden!

Wanneer u zich aanmeldt voor de online deelname, ontvangt u uiterlijk een uur vóór aanvang van het event een email met de link en instructies, aanvang: 19.30u. Sluiting rond 21u.