Omschrijving

De hele wereld is nu online. Maar waar staan onze gegevens en waar is onze informatie nu werkelijk?

Alles wat online opgeslagen wordt, wordt verzameld en opgeslagen in datacenters. Grote internationale bedrijven hebben eigen datacenters, zoals Microsoft en Google. Naast deze bekende grote bedrijven maken velen anderen gebruik van datacenters.

Altijd al willen weten hoe dat er nu echt uitziet? En hoe het werkt? Bezoek samen met ons en Arjan Westerhoff het datacenter Atom86 en laat je alles vertellen door Stijn Grove, directeur van de DDA (Stichting Dutch Data Center Association).

Wel eens nieuwsgierig geweest waar onze data opgeslagen is. En wat Nederland voor rol heeft en wil gaan spelen binnen de digitale transformatie?

Stijn Grove gaat ons alles vertellen in zijn presentatie over datacenters:
Datacenters maken Amsterdam het nieuwe centrum van de wereld, door Stijn Grove Managing Director Dutch Datacenter Association, Digital Gateway to Europe
Stijn Grove is directeur van de DDA (Stichting Dutch Data Center Association) en ambassadeur voor Nederland data hub. Hij zal ons een introductie geven in de wondere wereld van het nieuwe fundament van ons online leven: de datacenters. Hij gaat in op de grootste verandering in de geschiedenis: de digitale transformatie, en de locaties waar dit plaats vindt. En hoe de datacenters de digitale wereld draaiende houden, met als belangrijk groei potentieel de hub Amsterdam en omgeving, die in 2016 zelfs met 30% groeide. Wil je alvast vooraf inlezen? Kijk dan in het jaarlijkse Dutch Data Center report (zie link hieronder).

Rondleiding Datacenter Atom86 in Schiphol Rijk door Arjan Westerhoff
Na de presentatie van Stijn Grove heeft Arjan Westerhoff het voor ons mogelijk gemaakt om een kijkje te nemen in het datacenter Atom86 in Schiphol Rijk.

Arjan Westerhoff is al voor 17 jaar actief in het beheren van datacenters waarbij technologie, beschikbaarheid, efficiëntie en duurzaamheid voorop staat. Meer informatie over de datacenters (zie link hieronder).

Om deel te nemen verzoeken wij u zich aan te melden bij het KNVI de plaatsen zijn beperkt.

LET OP: LEGITIMATIE MEENEMEN ! ! !

Locatie

Atom86

Boeingavenue 271, 1119 PD Schiphol-Rijk

Organisator

Informatica

KNVI

Naam en contactgegevens voor informatie

KIVI-Informatica via onderstaand e-mailadres

informatica@kivi.nl

Aanmeldlink

Dutch Data Center report

Meer informatie over de datacenters

Aanmelden via

Via de aanmeldlink hierboven.

Programma

 -  uur Inloop met een broodje
 -  uur Presentatie Stijn Grove
 -  uur Rondleiding in het datacenter Atom86 door Arjan Westerhoff
 -  uur Borrel na afloop