Onze stelling is, sciencefiction heeft de neiging om werkelijkheid te worden. Een bekend voorbeeld van dit fenomeen is de bekende “communicators” uit Star Trek, waarna later Motorola de Star Tac op de markt bracht. Of de mood-enhancing drugs van Aldous Huxley die tegenwoordig bij de legale (of illegale) pharmacist te bestellen zijn. Of de real-time translators uit “The Hitchhiker’s GuideTo The Galaxy,” die tegenwoordig in app vorm op je telefoon komen.

Naast de voorspellingen die al uitgekomen zijn, zijn er natuurlijk ook een legio aan voorspellingen die (nog) niet uitgekomen zijn, maar die aan het begin van de Gartner hype curve komen te staan. Zoals de zelfrijdende auto's, genetische manipulatie van mensen en gebruik van de exo-skeletons. Naast de leukere uitvindingen staan er ook een legio aan “verontrustende” ontwikkelingen aan te komen, zoals er altijd een tweede kant is. Waardoor onze technologische capaciteiten steeds verder van onze menselijke aard komen te liggen.

Het is overduidelijk, uiteindelijk zal onze samenleving gaan veranderen. In Japan spreken ze over Society 5.0. De KNVI heeft vorig jaar de eerste stap gezet met een nieuwe naam voor het KNVI jaarcongres: Smart Humanity, welke dit jaar op 14 November zaal plaatsvinden in de OBA in Amsterdam.

In dit evenement willen we het publiek meenemen in de innovaties, transities en disrupties van de toekomst en hoe we daar nu op moeten sturen of door worden gestuurd. Ook al omdat het allemaal steeds sneller lijkt te gaan, we spreken dan ook over de VUCA wereld (Volatility, Uncertainty, Complexity, Ambiguity). Hoe ga je om met die technologie, welke regels en richtlijnen moeten er zijn voor bedrijven en individuen gelden om de wereld in balans te houden? Maar ook om je bedrijf courant en relevant te houden? Is dit überhaupt wel mogelijk? Of gebeurt “het” toch, en komt de zwarte kant van techniek vooral boven, van “Big Brother” tot “Minority Report”, of zijn we met zijn allen slim en verstandig genoeg?

Agenda

De agenda ziet er als volgt uit:

15:30: Registratie en Ontvangst

16:00: Plenaire kick-off. Wat zijn de trends? En waar gaan we naar toe?

17:00: Wissel

17:15: Break out, hoe ga je als bedrijf, overheid of consument om met disruptie en de continue stroom van innovaties.

18:00: Pauze en broodjes

19:00: Break out, En kun je trends sturen is vooral zelf de drijvende kracht van innovatie en disruptie zijn?

19:45: Wissel

20:00–20:30 Gezamenlijke interactieve afsluiting.

20:30–X Borrel

Sprekers

Sicco Maathuis
Sicco is een ervaren trendspreker en digital transformation coach met veel kennis over de ontwikkelingen die de toekomst vorm gaan geven. In zijn rol als digital transformation helpt hij bedrijven zich voor te bereiden op de toekomst. Hoe gaan nieuwe technologieën zoals AI, virtual reality, Voice en IOT de toekomst vorm geven? Lees het in zijn blog, of kom luisteren naar de keynote op 12 september.

Henk Vermeulen
Henk is de oprichter van het Capgemini innovatie lab. Het innovatie lab houd zich met de technologieën van de toekomst zoals AI, Blockchain, AR/VR en Conversationals. Met meer dan 120 werknemers in het innovatielab is het een van de meest vooruit strevende omgevingen in de provincie Utrecht.

Aanmelding

Deze geschiedt centraal via de KNVI-website ook mede in verband met de beveiliging. Vergeet ook niet een ID mee te nemen, want er kan naar gevraagd worden. Meld je dus aan via de KNVI-site en vermeldt bij de opmerkingen: “KIVI-lid met je lidnummer en contact Ir. R.E. Bierwolf”. Er zij geen kosten aan verbonden. Maar mocht je je aanmeld hebben en toch niet kunnen komen, laat het dan op zijn laatst dinsdagochtend 10 september 07.00 uur weten, al was het maar om geen voedsel te hoeven weggooien.
Aanmelden via https://www.knvi.nl/agenda/aanmelden/5d3197b38a58de0110e94ef2 tot 10 september mogelijk.