Robots worden niet meer alleen gebruikt in fabrieken. Inmiddels zijn robots regelmatig thuis, op vliegvelden, in zorginstellingen en scholen te vinden. Deze “Social Robots” bieden nieuwe oplossingen en kansen, vooral in de sectoren waar de huidige werkwijze onder druk staat. Deelnemers aan dit “Social Robotics Event” maken tijdens verschillende korte sessies kennis met Social Robots, onder leiding van robot evangelist en oprichter van RobotWise Tamar Neter, en hogeschooldocent en promovendus Matthijs Smakman. Naast dat deelnemers de robots kunnen aanraken, programmeren en gebruiken worden er twee korte inhoudelijke lezingen gehouden over sociale robots en schetsen we samen een toekomstvisie voor een wereld met Social Robotics.

Het event vindt plaats onder de bezielende leiding van dagvoorzitter Klaas Brongers. Er zijn stands aanwezig met aanvullende en relevante informatie van onder andere Robotwise, het HU Bibliotheek lab en Capgemini. Tijdens de inloop, pauze en borrel is er gelegenheid om deze stands te bezoeken.

De toegang is gratis. Maar, er is slechts plaats voor maximaal 100 deelnemers dus wees er snel bij!
Mocht je je hebben aangemeld en niet kunnen, meld je dan ook tijdig (48u van tevoren) af.

Aanmelden gaat centraal, KIVI-leden kunnen de optie “Aanmelden zonder account” gebruiken: https://www.knvi.nl/agenda/aanmelden/5caf059c987782010f6f9a1c
Na aanmelden krijg je van KNVI per email een link toegestuurd die je moet aanklikken ter bevestiging van je aanmelding.Daarna ontvang je de bevestigingsmail waar ook een afmeldlink in zit mocht dat nodig zijn.
 

Tamar Neter
Tamar Neter is oprichter en directeur van RobotWise, zij maken de impact van de robotisering tastbaar voor het publiek. Het Financieel Dagblad omschrijft haar zelfs als ‘Technische leek wordt rijzende ster onder de techvrouwen’. Een echte woman-in-tech, die zich vol enthousiasme inzet voor ‘Socializing through Technology’. Nieuwsgierig naar Tamar en het verhaal achter RobotWise, luister dan naar de podcast van het interview bij BNR!

Tamar heeft 2,5 jaar geleden RobotWise opgericht en is inmiddels genomineerd voor Techionista Tech Awards 2017 (categorie Tech Inspirator), The Next Women to Watch 2018, Start-up Award TEDxWomenAmsterdam 2018 en ze is uitgeroepen tot TechGirl van de maand december 2018. Daarnaast werd ze door de Amerikaanse Ambassade geselecteerd als de Nederlandse afgevaardigde tijdens ‘The International Visistor Leadership Program 2018’ (ILVP). Tijdens dit drieweekse uitwisselingsprogramma kwamen de 50 internationale topvrouwen op het gebied van STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics) bij elkaar voor een intensief leiderschapsprogramma.

Matthijs Smakman
Matthijs Smakman werkt als docent bij het instituut for ICT aan Hogeschool Utrecht, bij de afstudeerrichting Business IT en Management. Daarnaast promoveert hij aan de Vrije Universiteit Amsterdam op ethische vraagstukken rondom robots in het onderwijs. Naast zijn internationale publicaties verscheen zijn onderzoek dit jaar ook in het Nederlands in AG Connect (https://www.agconnect.nl/artikel/de-robotdocent-komt-eraan-maar-hoe).

Programma

 -  uur Inloop en bezoek stands
 -  uur Opening door dagvoorzitter Klaas Brongers (Lid Advisory Board KNVI)
 -  uur Presentatie Matthijs Smakman (Hogeschooldocent/Promovendus bij Hogeschool Utrecht/VU Amsterdam)
 -  uur Presentatie Tamar Neter (Oprichter en CEO RobotWise)
 -  uur Interactieve sessie!
 -  uur Pauze
 -  uur Future of social robotics
 -  uur Afsluiting door dagvoorzitter
 -  uur Borrel en bezoek stands