Eind 2016 heeft KIVI het idee gelanceerd om een Big Data Security Hub in Den Haag te ontwikkelen. Het idee is door aan aantal partijen bijzonder enthousiast ontvangen.

Het Big Data Security Lab wordt door verschillende doelgroepen gebruikt van werkende ingenieurs, onderzoekers, start ups, scholieren tot studenten. KIVI zoekt nadrukkelijk de samenwerking met de Gemeente Den Haag, de The Hague Security Delta, TU Delft en een aantal grote tech bedrijven in de regio Den Haag. De rolverdeling tussen KIVI en deze partijen zal in nader overleg verder uitgewerkt worden.

De zolder van het KIVI gebouw aan de Prinsessegracht wordt omgebouwd tot een high tech IT lab met de naam: 0070lab.

KIVI gaat in het Big Data Security Lab workshops programmeren verzorgen voor scholieren en studenten in Den Haag. Ook wordt het lab gebruikt voor workshops en demonstraties over big data security voor de KIVI leerstoel en onderzoek gericht op ingenieurs in de beroepspraktijk, worden er hackathons georganiseerd in samenwerking met bedrijven en wordt het lab door de IT afdeling van KIVI gebruikt om kennisbijeenkomsten te organiseren. Ook wordt aan onderzoekers de mogelijkheid geboden van het lab voor tests te gebruiken.