Partners

KIVI is trotse partner van Dutch Open Hackaton

In 48 uur tijd een app bouwen? YES PLEASE! Van 9 t/m 11 december 2016 vond de Dutch Open Hackathon plaats in CIC Rotterdam. Hier kwamen 300 deelnemers bij elkaar om te hacken met de APIs en data van Philips, KLM, Kamer van Koophandel, Politie, PostNL en Schiphol. De Dutch Open Hackathon 2016 is gewonnen door het team Re:Software met de ontwikkeling van de Find It-app. In de app kunnen verloren of gestolen voorwerpen worden opgegeven, waarna andere gebruikers van de app naar het voorwerp op zoek kunnen gaan.

 

KIVI is partner van The Hague Security Delta

The Hague Security Delta is het grootste veiligheidscluster in Europa. In dit Nederlandse cluster - met belangrijke regionale hubs in Den Haag, Twente, en Brabant - werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen aan innovaties en kennis op het gebied van cyber security, nationale en stedelijke veiligheid, bescherming van kritieke infrastructuur en forensisch onderzoek. Ze delen een gemeenschappelijk doel: meer bedrijvigheid, meer banen en een veilige wereld.

 

De afdeling Informatica werkt samen met de KIVI Chair Big Data Science, een samenwerking tussen de TU Delft en KIVI.

Daarnaast werkt de afdeling ook samen met onder meer de VRI en NGI. Zo is met KIVI in 2014 het initiatief genomen om een collegereeks te organiseren. In deze sessies worden CxO’s van grote organisaties geïnterviewd voor een breed publiek door Wijnand Westerveld, redacteur van de Informatie en de IT-Infra. Robert Bierwolf is de trekkende kracht achter de organisatie van deze sessies.

De afdeling Informatica (IT) onderhoud contacten met Technische Universiteiten en Hogescholen, dit uit zich onder meer in deelname aan commissies ter beoordeling van wetenschappelijk onderzoek en in uitnodigingen aan studenten om seminars bij te wonen.