D&E event 2022
Embedded systems
17 mei 2022
09:00 uur - 17:00 uur

Terugblik op D&E Event 2022 Design Automation & Embedded Systems

D&E Event 2022 Tijdens het jaarlijkse Design Automation & Embedded Systems Event delen ontwikkelaars en toepassers van embedded systems (hardware én software) kennis van de laatste technologieën en wisselen zij visies en ervaringen uit met vakgenoten. In het lezingenprogramma wordt aandacht besteed aan specifieke thema’s. Het D&E event 2022 vindt plaats op dinsdag 17 mei bij het Evoluon in Eindhoven

EL Noord-Brabant
2022-banner-pm-zorg-320x320.png
Congres
17 mei 2022
08:30 uur - 17:45 uur

5e Jubileumeditie Projectmanagement in de Zorg

Projectmanagement in de Zorg: in goede harmonie Hoe harmoniseer je belangen rondom een project? Hoe krijg je alle stakeholders betrokken? Hoe houd je alle betrokkenen op één lijn? Zorgbelangen conflicteren dikwijls met bedrijfsmatige belangen. In de keten heeft de ene organisatie soms andere belangen dan de andere. Directe collega’s staan in projecten met de beste bedoelingen regelmatig lijnrecht tegenover elkaar. Laten we samen leren hoe we projecten zoveel mogelijk in goede harmonie kunnen doen. Daar kom je verder mee en is uiteindelijk de zorg het meest bij gebaat.

IT Noord-Holland
Smeltend ijs
Satellietcommunicatie
11 mei 2022
19:00 uur - 21:30 uur

Rewatch Satellite Communication with optical waves for earth observation

De Afdeling voor Telecommunicatie nodigt u uit voor de lezingsavond met als thema: "Satellite Communication with optical waves for earth observation" Bij eerdere lezingen van KIVI Telecom is door de sprekers ingegaan op de historie van de satellietcommunicatie en de nieuwe en recente ontwikkelingen in de satellietcommunicatie. De wereld van satellietcommunicatie blijft maar in beweging, de markt is echter geconsolideerd, de klantvraag verandert, snelle ontwikkelingen scheppen nieuwe mogelijkheden. Naast specifieke oplossingen in de communicatie voor de luchtvaart en militaire organisaties, wordt nu dieper ingegaan op de aardobservatie en de communicatie tussen de satellieten.

TC Zuid-Holland
Activiteit
26 april 2022
16:00 uur - 18:00 uur

Chartered Engineer: kwaliteitsmerk voor topingenieurs

Doel van de bijeenkomst is leden te informeren over de meerwaarde van het Chartership

CE Zuid-Holland
speaker.png
AI, Data Science, Urbanism, Landscape, International, English
24 maart 2022
18:30 uur - 21:00 uur

AI Implementation in Data Science and Urbanism

Are you curious about the developments in AI technologies and how to combine them with Data Science? Would you like to receive more insights and tips about how to apply AI in the industry and research projects? As KIVI International Engineers, we are thrilled to host you at the opening event of our Innovation & AI series. Prof. dr. Jantien Stoter from TU Delft 3D Geoinformation Research Group will give a keynote speech about AI 3D data and digitalisation in urban applications. And Landscape, a young startup from Leiden, will give an interactive presentation on doing AI projects and implementing AI in the right way in the industry. The event will be followed by networking drinks.

KIE Zuid-Holland
Smart Health & Telecom
Smart Health
24 februari 2022
19:30 uur - 21:30 uur

Smart Health, Digitale Zorg & Telecom

Met de komst van nieuwe technieken, nieuwe medische producten betrouwbare netwerken en snelle verbindingen kunnen patiënten betrouwbaar op afstand gecontroleerd worden. Dit is voor de patiënt goed (controle dus meer rust) en voor ziekenhuis (minder bezoek) en dit helpt voor minder zorg in ziekenhuis. Door monitoring worden patiënten ook sneller ingesteld op een bepaald medicijn, je kunt met grote regelmaat monsters nemen. Hiermee worden de kosten wel gedrukt. Bij een incident is het mogelijk om snel specialisten te betrekken door Tele-hulp. Een arts in een ziekenhuis kan al mee kijken naar onderzoekjes door ambulance personeel en in de ambulance onderweg. Tevens kan de arts al advies geven. Door de moderne techniek staat hij al bijna naaste de patiënt tijdens een onderzoek onderweg naar het ziekenhuis. (5G proef in Groningen) De vraag is natuurlijk, welke ontwikkelingen worden nu gezien en wat is de impact op de patiënt, op het ziekenhuis en mogelijk op de kosten.

TC Zuid-Holland
Logo 5Groningen.jpg
Connectivity
25 januari 2022
15:00 uur - 16:00 uur

Terugkijken Webinar: De toepassing van draadloze connectiviteit in smart industry

Op 25 januari organiseert ECP, (Platform voor de InformatieSamenleving) o.a. in samenwerking met KIVI een webinar over de toepassing van draadloze connectiviteit in smart industry. Tijdens het webinar wordt dieper ingegaan op het belang van draadloze connectiviteit waaronder 5G en hoe je mee kunt doen met je bedrijf. Het webinar is opgebouwd uit drie onderdelen, begonnen wordt met het toelichten van het belang om nu al ​vooruit te kijken en rekening te houden met mogelijke toekomstige implementaties van 5G bij ​strategische keuzes binnen uw bedrijf. Om dit kracht bij te zetten wordt in de keuken gekeken van twee bedrijven/instellingen die op dit moment ​al volop bezig zijn met ​draadloze connectiviteit en de inzet van 5G. Tenslotte komen de 5G Fieldlabs aan het woord, de plek waar wordt getest met de laatste mogelijkheden en waar je als bedrijf makkelijk bij aan kunt sluiten. Dit Webinar is georganiseerd op initiatief van ECP| Platform voor de InformatieSamenleving en het het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat in het kader van het 5G innovatienetwerk ​ in samenwerking met van TNO, 5Groningen, Brainport Development, Vanderlande, Fraunhofer Institute for Production Technology IPT en FME.

TC Groningen