CEO lezing door Gerald Schotman

Op 30 maart j.l. organiseerde KIVI Students Twente weer een CEO lezing met dit keer Gerald Schotman in de hoofdrol.

‘Gaat het om keuzes of om kansen?’ Met die vraag opende Gerald Schotman zijn verhaal voor ruim 50 studenten en jonge ingenieurs. Hij miste naar eigen zeggen nogal eens een college in zijn studententijd, maar zag in dat het een tijd is waar de basis voor een succesvolle carrière gelegd wordt. Zijn advies: Investeer in je studententijd. Bedrijven kijken naar activiteiten die je buiten je curriculum om hebt gedaan.

Weten wat je écht wilt, dat illustreert de KIVI-president aan de hand van ‘What you really really want’, een stukje uit een nummer van de Spice Girls. ‘Vraag jezelf tenminste één keer per jaar de Spice Girls-vraag. Een breed sociaal netwerk én weten wat je wilt: het zijn belangrijke ingrediënten voor een carrière. Daag jezelf uit en kom uit je comfortzone.’ Geluk kan volgens hem helpen bij het bouwen van een carrière, maar het volgen van je hart, doen wat je wilt, en doen waar je goed in bent is het grootste goed. Doe wat je inspireert, doe wat je drijft.

De weg naar de top die Gerald Schotman bewandelde leverde hem veel ervaring en kennis op. ‘Het fundament daarvan is de studententijd.’

Omschrijving

Op 30 maart zal er weer een lezing uit de CEO-cyclus plaatsvinden. Doel is het stimuleren en enthousiasmeren van studenten en jonge ingenieurs. CEO’s van grote bedrijven, met zelf een ingenieursopleiding, vertellen over het verloop van hun carrière en over hun bedrijf.
Dit keer is Gerald Schotman, CEO van de NAM en tevens President van het KIVI, te gast op de UT. Moderator is prof. dr. ir. Petra de Weerd-Nederhof.

Gerald Schotman studeerde Civiele Techniek aan de Technische Universiteit in Delft en startte in 1985 als ingenieur-onderzoeker bij Shell in Rijswijk. Daarna vervulde hij diverse technische en commerciële functies in het buitenland en werkte aan opdrachten in het Verenigd Koninkrijk, Brunei en Oman tot zijn benoeming in 2006 als Vice President Strategy binnen het Shell onderdeel Exploration & Production. In 2009 werd hij Chief Technology Officer en Executive Vice President Innovatie en Research & Development.

Hij werd door de vakjury van de Accenture Innovation Awards uitgeroepen tot ‘Innovator of the Year 2014’. Schotman ontving deze award omdat hij in de voorgaande jaren de hoofdpersoon achter de technologische vernieuwingen binnen Shell was en in die rol betrokken bij alle innovaties van het bedrijf. Sinds eind 2014 is Schotman directeur van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Sinds mei 2016 is Gerald Schotman President van het KIVI.

Na de lezing is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje en hapje.

Spreker(s)

Ir. Gerald Schotman

Locatie

Universiteit Twente

Waaier 3

Organisator

KIVI Students Twente

Naam en contactgegevens voor informatie

Annelies Dekker

a.dekker@kivi.nl

De uiterste inschrijfdatum is 30-03-2017