KIVI Students (KS) verbindt alle ingenieurs-studenten, deelt kennis en vergroot de zichtbaarheid van ingenieurs. KS wil deze doelen bereiken door evenementen te organiseren die verbinden en alle ingenieurs en de samenleving als geheel bevoordelen. Eén van deze evenementen is Engineer The Future: sustainable wind turbines. Als onderdeel van dit evenement organiseert KS een masterclass over het materiaal waarvan windturbinebladen zijn gemaakt. Doe mee aan de ETF competitie om een verschil te maken in de maatschappij en wees onderdeel van een nog groenere energietransitie of schrijf je in voor deze masterclass om je kennis op het gebied van windturbinebladen-materialen te vergroten.

Als je geen KIVI-lid bent, maar meedoet aan de ETF competitie, stuur een mail naar ks@kivi.nl voor registratie!

De huidige composieten die gebruikt worden voor windturbinebladen moeten sterk doch flexibel zijn om gebruikt te kunnen worden in high-performance toepassingen zoals windturbines. Het grote nadeel aan deze composieten is dat dit materiaal relatief niet lang mee gaat en niet gerecycled kan worden om opnieuw in high-performance toepassingen te gebruiken. Deze masterclass al gaan over de samenstelling en ontwikkeling van de composieten, de degradatie van windturbinebladen, microplastics die voortkomen uit de composieten en alternatieven voor de huidige composieten.

Drs. ing. Tony Bostelaar is docent werktuigbouwkunde en onderhoud aan het Scheepvaart en Transport College. Hij leert zijn studenten de basis principes van Asset Management en Onderhoud maar ook kennis van materialen (sterkteleer, tribologie, etc.). Voor zijn inzet voor het vakgebied tribologie heeft Tony in 2020 ‘De gouden oliedruppel’ gekregen. Tribologie is een multidisciplinaire wetenschap die de Nederlandse samenleving economisch duurzamer, veiliger en slagvaardiger maakt. Daarnaast heeft Tony een bestuursfunctie bij de KIVI vakgroep Maintenance, waar hij al ruim vier jaar bestuurslid is. Voordat Tony als docent aan de slag ging, heeft hij bijna 20 jaar bij Defensie gewerkt in Asset Management en Onderhoud. Dit is dan ook zijn specialisatie. Zijn kennis en ervaring komt tot zijn recht in de vakken Materiaalkunde, Aandrijftechniek, Machineonderdelen en natuurlijk Maintenance.

Door landelijke interesse in dit evenement is het ook mogelijk om de masterclass via MS Teams bij te wonen. Kies deze optie aan de rechterkant.

Programma

 -  uur Warm welkom: drank & diner
 -  uur Masterclass door Drs. ing. Tony Bostelaar
 -  uur Q&A
 -  uur Drinks & Thinks