Om het 55-jarig bestaan van de Universiteit Twente te vieren organiseerde KIVI Students Twente op 30 september 2016 in samenwerking met de UT de Twente Science Quiz. Dit programma was onderdeel van de Twente Science Week, een week vol met interessante evenementen gerelateerd aan de wetenschap.

De Twente Science Quiz werd georganiseerd in de Grote Kerk te Enschede, een schitterende locatie in het centrum van Enschede. Met 200+ deelnemers verspreid over vier vakken werden de meest uiteenlopende vragen gesteld over de wetenschap. Ieder vak werd gerepresenteerd door een vakvoorzitter: Micaela dos Ramos voor vak KIVI, Mirjam Bult voor vak Universiteit Twente, Joost Olde Weghuis voor vak Eqib en Jeroen Hatenboer voor vak Gemeente Enschede. Met ondersteuning van het expertpanel bestaande uit drie vooraanstaande UT-hoogleraren Juliette Walma van der Molen, Dave Blank en Alexander Brinkman, en experimenten van Science on Tour zijn de deelnemers en publiek deze avond met veel kennis en inspiratie weer naar huis gegaan.

De grote winnaar was vak Universiteit Twente o.l.v. Mirjam Bult gevolgd door het KIVI-vak o.l.v. onze directeur Micaela dos Ramos.

De presentatie van de avond was in handen van Valerio Zeno en Sascha Visser, verder hadden we een special guest namelijk Aeryn Schoonen bekend van het ochtendprogramma van Giel Beelen op 3FM. Mede dank zij onze partners en sponsoren is het een enorm leuke avond geworden en we hopen dat iedereen met meer interesse voor de wetenschap en de ingenieurswereld naar huis is gegaan.

Wij kijken met een grote glimlach terug naar dit evenement!