LW bestuurslid David van Raalten betrokken bij de aftrap van het kennisfestival!

Het aankomende kennisfestival “Do facts matter?” belooft een interessante dag te worden! Doen feiten er eigenlijk wel toe, als het gaat om thema’s als klimaatadaptatie, waterkwaliteit en circulariteit? Of vraag jij je wel eens af in hoeverre jouw kennis en inzichten bijdragen aan goede besluitvorming? Tijdens het kennisfestival ‘Do Facts Matter? Van onderbuik naar onderbouwd’ van en voor waterschappen worden kennis en inzichten, worstelingen of juist oplossingen bij elkaar gebracht!

Want waterbeheerders hebben veel kennis in huis. Die kennis wordt steeds belangrijker om de opgaven waar we voor staan op het gebied van veiligheid, klimaatadaptatie, waterkwaliteit, energie en circulariteit goed uit te kunnen voeren. Maar gebruiken we aanwezige kennis en inzichten wel genoeg als onderbouwing bij besluitvorming, of laten we ons nog al eens leiden door de onderbuik? En hoe komt dat dan? In hoeverre helpen feiten en kennis nu in de daadwerkelijke besluitvorming? Dit vormt de rode draad van het eerste STOWA kennisfestival welke samen met waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) georganiseerd wordt.

Alle waterbeheerders worden graag uitgenodidgd! Als onderzoeker, beleidsmaker of manager heb je ongetwijfeld regelmatig met Do Facts Matter? te maken. Dat wil ook zeggen dat het niet alleen om de waterschappen gaat, maar iedereen uit de bredere watersector van harte welkom is.  

Na de tegenvaller dat het niet fysiek op het kantoor van WDODelta kon, vanwege Corona, is het festival nu volledig digitaal geworden. Niet voor niets, want er zijn al meer dan 500 aanmeldingen!

De dag zelf kun je al tijdens je ontbijt beginnen, en zelfs nu al in de chatboxen de discussie opstarten. Je kunt daar alvast aan deelnemen na aanmelding op de website. Ook staan er al drie podcasts voor je klaar.
Op de dag zelf interessante sprekers als Vincent MarchauEtiënne RouwetteAnjo Travaille, samen met Joost BuntsmaDaphne DepasséBert Palsma, en Maarten Claassen als gespreksleider, en natuurlijk input van de gastheer dijkgraaf Dirk-Siert Schoonman, en aanjager van dit geheel: het afdelingshoofd Onderzoek & Advies van WDODelta Auke de Ridder. Maar ook nog vele anderen uit verschillende organisaties: zie de meerdere deelsessies in het programma op de website.

Omdat ons eigen LW-bestuurslid David van Raalten mede de aftrap zal doen, is dit gelijk ook een mooie kans om deze uitnodiging onder de LW-leden te verspreiden.

Je kunt je nog aanmelden! Vol is dit keer eens niet vol ...

Iedereen is welkom, ga voor registratie naar de website