De sheets van de presentatie kunt u vinden onder 'Documenten'. De opname is terug te kijken via deze link.

De Vakafdeling Maintenance organiseert in 2021 maandelijks op elke 1e woensdag online sessies waarin aspecten worden behandeld op het gebied van technisch beheer en onderhoud (TBO) in gebouwen.

Als kader wordt uitgegaan van standaarden zoals ISO 55000-Assetmanagement, ISSO Duurzaam Beheer en Onderhoud, NEN-normen en andere standaard richtlijnen. Tegelijkertijd wordt een praktische invulling gegeven vanuit het perspectief van het technisch beheer en onderhoud van het monumentale KIVI-gebouw. Ook zullen we regelmatig koplopers, marktleiders en objectieve kennisdelers uitnodigen om hun verhaal te doen.

Het doel van de sessies is deelnemers mee te nemen in alle aspecten die een rol spelen bij Gebouwenonderhoud.

De sessies vinden plaats van 16.30 tot 18.00 uur via Teams en worden in dit tijdsblok opgenomen, zodat men ze nog eens terug kan zien op het internet. Digitale inloop start om 15.30 uur. Na 18.00 uur is er gelegenheid digitaal na te praten tot 19.00 uur.

Woensdag 3 november 2021 vindt de 10e en formeel laatste inhoudelijke online sessie plaats, die gaat over Financiële inzichten en kostenmanagement.

KIVI Maintenance bestuurslid Aart de Jong van Tiberius Maintenance, tevens lid van de KIVI Gebouwcommissie en werkzaam als adviseur Technisch Beheer en Onderhoud zal deze sessie inleiden.

Voor deze sessie hebben we de auteurs van het boek “Organisatie van gebouwonderhoud” Erik van der Wel en Anand Moelhand gevraagd de financiële onderdelen en het hoofdstuk over kostenmanagement uit hun boek toe te lichten.

Erik van der Wel is tevens Afdelingshoofd Technisch beheer bij de Universiteit Utrecht , (zie ook Erik van der Wel | LinkedIn).

Anand Moelchand is tevens Manager Technisch Beheer bij de Gemeente Leiden (zie ook Anand Moelchand MRE | LinkedIn).

De sessie belooft niet alleen een gedegen theoretisch kader maar ook een sterk praktijkgehalte aan casussen en praktijkvoorbeelden, waarbij uiteraard voldoende ruimte zal zijn voor vragen en interactie!

Voor meer informatie over het jaarprogramma of over de voorgaande sessies, kunt u hier binnen de KIVI website navigeren. Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor het laatste nieuws dat we tevens zullen delen in de Community “Gebouwenonderhoud 2021”.

Heeft u voorstellen of ideeën met betrekking tot de thema’s van het jaarprogramma, dan kunt u contact opnemen met Aart de Jong.

 ***