Klik hier om de opname terug te kijken. De sheets van de presentatie zijn te vinden onder de knop 'Documenten'. 

De Vakafdeling Maintenance organiseert in 2021 maandelijks op elke 1e woensdag online sessies waarin aspecten worden behandeld op het gebied van technisch beheer en onderhoud (TBO) in gebouwen.

Als kader wordt uitgegaan van standaarden zoals ISO 55000-Assetmanagement, ISSO Duurzaam Beheer en Onderhoud, NEN-normen en andere standaard richtlijnen. Tegelijkertijd wordt een praktische invulling gegeven vanuit het perspectief van het technisch beheer en onderhoud van het monumentale KIVI-gebouw. Ook zullen we regelmatig koplopers, marktleiders en objectieve kennisdelers uitnodigen om hun verhaal te doen.

Het doel van de sessies is deelnemers mee te nemen in alle aspecten die een rol spelen bij Gebouwenonderhoud.

De sessies vinden plaats van 16.30 tot 18.00 uur via Teams en worden in dit tijdsblok opgenomen, zodat men ze nog eens terug kan zien op het internet. Digitale inloop start om 15.30 uur. Na 18.00 uur is er gelegenheid digitaal na te praten tot 19.00 uur.

Woensdag 1 september 2021 vindt de 8e online sessie plaats, die gaat over Impact verduurzaming en digitalisering in beheer.

KIVI Maintenance bestuurslid Aart de Jong van Tiberius Maintenance, tevens lid van de KIVI Gebouwcommissie en werkzaam als adviseur Technisch Beheer en Onderhoud zal deze sessie inleiden.

Ron Hendriks, directeur bij Van Beek Ingenieurs, (zie ook  https://www.linkedin.com/in/ron-hendriks/) zal dieper ingaan op relevante verduurzamingsopties die op de wereld van technisch beheer en onderhoud af komen. Vanuit klimaatdoelstellingen, de energietransitie en samenhangende wetgeving zijn ondernemingen actief in het verduurzamen van haar vastgoed waarvoor op dit moment veel routekaarten worden opgesteld. Er zal worden aangegeven hoe in de onderhoudsfase omgegaan kan worden met deze ontwikkelingen. Welke impact veroorzaakt digitalisering op competenties van onderhoudstechnici en onderhoudscontracten. Hoe kunnen we omgaan met de veelheid van informatie op het gebied van verduurzaming, erkende maatregelen, monitoring en energiemanagement.

We bouwen deze keer voldoende ruimte in voor vragen en interactie!

Voor meer informatie over het jaarprogramma of over de voorgaande sessies, kunt u hier binnen de KIVI website navigeren.

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor het laatste nieuws dat we tevens zullen delen in de Community “Gebouwenonderhoud 2021”.

Heeft u voorstellen of ideeën met betrekking tot de thema’s van het jaarprogramma, dan kunt u contact opnemen met Aart de Jong.