Mens en robot komen steeds dichter bij elkaar te staan. Daarbij vervullen sensor en sensor systemen vaak een hoofdrol. De sensoren zorgen ervoor dat de robot alles precies kan waarnemen – de voorwaarde voor een gelijkwaardige samenwerking. Bij alle uitdagingen op het gebied van robotsystemen biedt SICK een uitgebreid portfolio aan oplossingen op de volgende vier terreinen:

1. Robot Vision.
SICK biedt tal van optische en camera gebaseerde systemen die de robot zicht bieden. Zo weet hij precies waar zich wat bevindt. Uiteraard Industrie 4.0-proof.

2. Safe Robotics.
Hoe maken we van de robotomgeving een veilige werkplek? SICK heeft alle oplossingen in huis om de veiligheid van personen te waarborgen.

3. End-of-Arm Tooling.
SICK zorgt er graag voor dat grijpers en robottools uiterst nauwkeurig hun werk kunnen doen. Onze geavanceerde sensoren maken dit mogelijk.

4. Position Feedback.
Onze motorfeedbacksystemen leveren de informatie over snelheid, positie en toestand van de aandrijving. Op basis daarvan kan de robot zijn beweging bepalen.

Op donderdag 25 april van 14:00 - 17:00 uur organiseert KIVI een bijeenkomst in het Test & Training Centrum van SICK in Bilthoven. U wordt bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen in sensortechnologie met betrekking tot de bovengenoemde thema's. Aan de hand van demonstraties krijgt u inzicht in wat er allemaal kan met sensoren op het gebied van robotics.

Sprekers: Tim Bernardus / Maarten Braadbaart

 

Programma

 -  uur Ontvangst
 -  uur Welkom KIVI
 -  uur Veiligheidsoplossingen voor robotsystemen
 -  uur Sensoroplossingen voor robotaandrijvingen
 -  uur Demo
 -  uur Pauze
 -  uur Sensoroplossingen voor grijpers en grijparmen
 -  uur Visionoplossingen voor robotsystemen
 -  uur Demo
 -  uur Borrel