“Veilig, schoon en groen; dat zijn de cruciale thema’s"

Per 1 mei 2019 start Manon Bloemer als directeur van de Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie. Zij volgt Colette Alma op die na 15 jaar inzet voor de VNCI afscheid neemt.

Manon Bloemer werkte na haar studie bedrijfskunde in Rotterdam de eerste 14 jaar van haar carrière bij Unilever. In 2006 maakte ze de overstap naar Vopak, waar zij sinds 2013 managing director is. “Veilig, schoon en groen; dat zijn de thema’s waar het om draait.” aldus Manon. “Ik kijk ernaar uit om daaraan te mogen werken samen met het professionele VNCI team én alle leden. De chemie is met recht een Topsector.”

VNCI voorzitter Bernard Wientjes: “Wij hebben Manon leren kennen als iemand met een grote maatschappelijke betrokkenheid en interesse voor de sector. Met haar expertise en ervaring zal ze het stevige fundament van de organisatie voortzetten.”

Scheidend directeur Colette Alma: “De brede kennis en ervaring van Manon sluiten uitstekend aan bij de uitdagingen en vragen waarvoor de chemische industrie op het moment staat. Ik heb er vertrouwen in dat zij van grote toegevoegde waarde voor onze organisatie zal zijn en draag met een gerust hart het stokje over.”

De Koninklijke VNCI komt al meer dan 100 jaar op voor de belangen van de chemische industrie in Nederland.

(foto: Rob ter Bekke Fotografie)