Verslag lezing ‘algeBRA’

Aansluitend op de algemene ledenvergadering werden we ingewijd in de wereld van techniek achter de BH door Annemiek Holkamp. Hoewel al enige tijd uit het vak van de confectie (momenteel werkt ze als personeelsadviseur bij de BAM) bleek zij nog steeds goed op de hoogte van dit vorige vakgebied.
De geschiedenis van de BH maar ook de functionaliteitverandering en de mode trends werden aan de hand van veel illustraties belicht.
 
Ook werd er stil gestaan bij het gehele proces van eerste idee voor een nieuw model tot en met het moment dat het product in de winkel verkrijgbaar is. Dit gehele proces neemt maar liefs 16 maanden in beslag!
 
En dan natuurlijk de maatvoering van de BH, iets waar we zelf regelmatig mee te maken hebben. Het bleek dat de maatvoering per land kan verschillen maar ook dat de cupmaat een relatieve maat is!
 De cupmaat wordt steeds bekeken ten opzichte van de omtrek onder de borst. Dit betekent dat het volume van de cup niet voor elke omtrek hetzelfde is. Als een BH teveel spant en men een grotere omtrek uitprobeert, zal dezelfde cupmaat niet meer goed passen. Dus wanneer 90C te klein is, probeer dan een 95B! Toch handig om even te weten! Na deze uitleg mochten we zelf het patroon van een 80B vergroten naar een 90D. Dit bleek ook voor ons technische vrouwen geen eenvoudige opgaaf.

 http://afdelingen.kiviniria.net/media-afdelingen/DOM100001213/2011/Algebra_otkboer_2011/Overzichtfoto_2.JPG

Een ander onderwerp direct uit de actualiteit werd door Annemiek besproken: modelbescherming aan de hand van de case Marlies Dekkers versus Sapph die recentelijk in het voordeel van Marlies werd beslecht.
 
Tenslotte wist Annemiek aan de hand van een quiz ons mee te voeren langs allerlei wetenswaardigheden uit de bodyfashion branche. Zo bleek dat wij (Nederlandse vrouwen) geen bigspenders zijn als het gaat om BH’s……
 
Zo werd deze Algemene Ledenvergadering (ALV) verrijkt met een interactieve en leerzame bijeenkomst. Vol  met interessante wetenswaardigheden over een voor velen van ons, onbekende branche. Met dank aan Annemiek Holkamp.

http://afdelingen.kiviniria.net/media-afdelingen/DOM100001213/2011/Algebra_otkboer_2011/Overzichtfoto.JPG