Prof.dr. Koen Kok
Energietransitie
13 september 2023
11:45 uur - 13:00 uur

Terugkijken E Lunch webinar: Wat zijn de uitdagingen en kansen voor het Elektriciteitssysteem in Transitie?

In dit lunchwebinar gaan we het hebben over een aantal aspecten uit de inaugurele rede "Het Elektriciteitssysteem in Transitie" van prof. dr. Koen Kok, die hij op 10 maart 2023 uitsprak bij Technische Universiteit Eindhoven. Dat wordt een interessant verhaal over uitdagingen en kansen in de energietransitie, gericht op het elektriciteitssysteem. Tijdens het webinar zal nader worden in gegaan op mogelijke oplossingen in de bedrijfsvoering van het elektriciteitsnet en zullen deze worden belicht.

EL Noord-Brabant
Foto TNO webinar Switch naar het hybride energiesysteem
Energietransitite
1 februari 2023
15:00 uur - 16:00 uur

Terugkijken TNO webinar: Switch naar het hybride energiesysteem

Hoe kan ons toekomstig elektriciteitsnet stabiel en betaalbaar blijven? Hoe kunnen slimme energiemanagement-oplossingen de integratie van grote hoeveelheden door offshore windparken geproduceerde elektriciteit in het energiesysteem vanaf 2030 ondersteunen? Ontdek technologische en maatschappelijke oplossingen van het toekomstige energiesysteem en de SWITCH-faciliteit in dit webinar en discussieer mee.

EL Noord-Holland
Vuurwerk (Sterretje)
Energietransitie
18 januari 2023
11:45 uur - 13:00 uur

Terugkijken E Lunch webinar: ‘IJZERsterke energietransitie met vuurwerk’

Deze jaarwisseling werd weer veel vuurwerk afgestoken in Nederland. Maar wist u dat dit vuurwerk ook de oplossing kan zijn voor seizoensopslag van duurzame energie? In deze online lunchlezing zal Conrad Hessels van de Technische Universiteit Eindhoven u in ongeveer 45 minuten “verlichten” over de beloftes, die ijzerpoeder voor de Energietransitie in petto heeft!

EL Noord-Brabant