Door de omstandigheden m.b.t. het coronavirus moet deze bijeenkomst worden geannuleerd.

In Nederland wordt sinds een paar jaar gewerkt aan een innovatieve oplossing, die zelfs al door het UIC met een internationale award is onderscheiden. Uitdaging blijft om van het laboratorium naar de praktijk te komen.

Tijdens deze bijeenkomst zult u alle ins & outs te weten komen van de 60 seconden dat een trein remt en alles wat daarbij komt kijken, zowel technisch als organisatorisch.

Hoe wordt de remenergie opgevangen en om hoeveel remenergie gaat het nu eigenlijk? Welke impact kan deze megabatterij tussen de bovenleiding en het publieke grid hebben? Technologisch gezien is het haalbaar; de uitdaging zit 'em dan ook echt op organisatorisch vlak. Van type batterijcel tot innovatie in een OV aanbesteding, het hele palet van techniek tot politiek komt aan bod.

Hedgehog Applications ontwikkelt innovatieve, duurzame en efficiënte concepten met als missie het versnellen van de energietransitie. Het Hedgehog Systeem integreert de energienetten van trein met e-bus, waardoor groene remenergie van treinen gerecycled wordt en gebruikt wordt om e-bussen mee te laden.

Het programma is als volgt:

  • 15:30 - 16:00u:  Welkomst met koffie en thee
  • 16:00 - 16:45u:  Presentatie door Hedgehog Applications bv
  • 16:45 – 17:00u:  Vragen en discussie

  • 17:00 - 18:00u:  Borrel

Kosten: Aan de deelname zijn voor leden en studenten geen kosten verbonden. Niet-leden betalen 15 Euro.

Deze bijeenkomst is in een locatie van Metro en Tram in Amsterdam, op ca 100m van metrostation van der Madeweg. Deze locatie is goed met het openbaar vervoer te bereiken, parkeerplaatsen zijn beperkt en betaald in de omgeving.

Het maximum aantal deelnemers is 40. De inschrijving sluit op 22 maart.