Omschrijving

Op dinsdag 17 januari 2012 organiseren KIVI NIRIA Regio’s Den Haag en Leiden een gezamenlijke Nieuwjaarsbijeenkomst met een causerie over Energiegebruik in Den Haag, Grand-Café Dok75 bij de Haagse Hogeschool.

U bent vanaf 18:30 welkom om samen met KIVI NIRIA Regio’s Den Haag en Leiden onder het genot van gepaste versnaperingen uw goede voornemens te bespreken en elkaar het beste te wensen voor het nieuwe jaar.

Het programma is als volgt:
18:30 Inloop/ontvangst koffie en thee met een koekje.
19:00 – 19:10 Regio’s Den Haag en Leiden, nabeschouwing 2011 en vooruitblik 2012.
19:10 – 19:50 Lezing Energiegebruik door ir. Bob van den Hoogen.
19:50 – 21:30 Netwerken, Hapjes en Drankjes.

Spreker(s)

De lezing wordt verzorgd door Bob van den Hoogen.
Na zijn studie aan de TU Delft, werktuigbouwkunde, werkte hij 35 jaar in de industrie. Hij ontwierp en bouwde energieopwekkings-systemen en procesapparatuur, werkte een aantal jaren in koeltechnische bedrijven en gaf leiding aan een fabriek voor gasscheidingsmembranen. Sinds 1990 was hij betrokken bij het Nederlandse programma om het gebruik van Cfk’s uit te bannen en sinds 1999 is hij voorzitter van het bestuur van STEK, de organisatie die de emissies van koudemiddelen reguleert.

In zijn voordracht zal Bob op een eenvoudige en inzichtelijke wijze een doorkijk geven naar het energiegebruik dat nodig is om allerlei processen in de samenleving in stand te houden met aandacht voor: Wat koste het? Wat levert het op? Wat is duurzaamheid? Is dit eenduidig te definiëren? Hoe gaan deskundigen hiermee om? En Hoe de politici? Worden we wel goed voorgelicht? Of zijn belangen leading in deze processen?

Locatie

Grand-Café Dok75, Johanna Westerdijkplein 75,

2521 EN Den Haag

Organisator

Regio Den Haag

Regio Leiden

Naam en contactgegevens voor informatie

Nadere inlichtingen bij Jos Meijer, via onderstaand e-mailadres

j.j.meijer@atlantis-it.nl