Op woensdag 17 mei waren de leden van KIVI te gast bij TESLA in Duiven. De bijeenkomst was georganiseerd door een vervend Teslarijder en bestuurslid van KIVI Regio Gelderland: Fokko Bakker. De avond bestond uit een presentatie over TESLA en proefrijden in een Model S en Model X.

Tijdens te presentatie kwam de langetermijnvisie van TESLA aan de orde. Het begon met aangepaste Lotus Elan, voor niet kenners een klein sportwagentje, een zeer grote en luxe auto, de Model S. Sinds vorig jaar is de Model X erbij gekomen en nu kun je alvast intekenen op het nieuwste en kleinste model, Model 3.

Ook heeft TESLA een visie op het gebied van Energie, opslag en zonnepanelen.

Tijden het testen van de auto kom je erachter wat voor koppel een elektromotor heeft. Je moet oppassen dat je geen bekeuring krijgt. Het snelste type Model S (P100D L) heeft twee motoren met een totaal vermogen van 700 pk. Binnen de 2,4 seconden zit je op 100 km/uur. De topsnelheid ligt ver boven de snelheid die je in Nederland mag. Ook met het Model X mochten we proefrijden. Dit type kan een paardentrailer trekken en heeft achterin speciale veugeldeuren.

 Ik moet zeggen het was een zeer leerzame en “stoere” avond.

Bekijk de foto's hier

Namens regio Gelderland,
Gerard Thomas