VDL Nedcar, een succesvolle, onafhankelijke autofabrikant in Born

VDL Nedcar is een ervaren Nederlandse autofabriek, die al meer dan 50 jaar auto’s bouwt. Na de start als DAF autofabriek in juni 1968 bouwden zij auto’s voor Volvo, DaimlerChrysler, Mitsubishi en nu BMW. Drieëntwintig modellen – samen goed voor meer dan vijf miljoen auto’s – zijn inmiddels in Born van de band gerold.

Sinds eind 2012 maakt het productiebedrijf deel uit van de VDL groep in Eindhoven en heeft de fabriek zich getransformeerd tot een onafhankelijke autofabrikant. De productiehallen en lijnen zijn in  de jaren 2012- 2014 vernieuwd en omgebouwd. De logistieke faciliteiten zijn uitgebreid en gemoderniseerd. In juli 2014 is de fabriek officieel heropend en is de productie van de MINI Hatch gestart. In 2015 kwam daar de MINI Cabrio bij en in 2016 de MINI Countryman, waarvan men ook de PHEV-variant produceert. Sinds 2017 wordt ook de bovenstaande BMW X1 gebouwd in Born.

Het VDL Nedcar bedrijf is uitstekend gelegen naast de A2 autosnelweg en beschikt over een binnenhaven op korte afstand en met de B56 over een aansluiting op het Duitse autosnelwegen net. Het bedrijf biedt werkgelegenheid aan ongeveer 6.000 medewerkers.

Dit interessante bedrijf biedt ook studenten goede mogelijkheden om zich te oriënteren op een stage of functies, die bij dit bedrijf te vervullen zijn.

Meer informatie kunt u vinden op: https://vdlnedcar.nl/

Bijzonderheden en aanmelding

Het maximum aantal bezoekers bedraagt 60 deelnemers.
Alleen vooraf aangemelde personen met een ID bewijs worden toegelaten. Kinderen onder de 10 jaar zijn niet toegestaan in de fabriek. Het dragen van een pacemaker kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen in een deel van de fabriek (i.v.m. de hoge robotiseringsgraad).Fotograferen in het bedrijf is niet toegestaan.

Programma

 -  uur Ontvangst in de ontvangstruimte
 -  uur Welkomstwoord en Presentatie van de bedrijfsfilm
 -  uur Rondleiding per trein door het bedrijf begeleid door van 1 of 2 gidsen
 -  uur Afsluiting
 -  uur Film van de Lakstraat en Slotvragen